Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Γενική συνέλευση γονέων Λυκείου Κισάμου.... οι μισοί γονείς μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Λυκείου για την διενέργεια Αρχαιρεσιών ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε) και οι άλλοι μισοί απ΄έξω....να λιάζονται. Φυσικά και μέσα τεράστια η απροθυμία όλων μας να μπούμε σε ένα σύλλογο γονέων ....που αφορά τα παιδιά μας!!! Κρίμα.
Ελπίζω αργότερα να μην έχουμε πρόβλημα με το σχολείο, τους καθηγητές και τις συνθήκες που κάνουν μάθημα οι μαθητές. Μάλιστα δεν ήταν λίγα που είπε ο διευθυντής για τις ελλείψεις... παρ' όλο τον αγώνα της δημοτικής αρχής.
Βέβαια τα προβλήματα στο σχολείο είναι τα ίδια κάθε χρόνο, που απορία κάνει γιατί δεν μπορούν να λυθούν π.Χ στάζει μια αίθουσα...εδώ και 10 χρόνια (αν κοιτάξετε τι χρήματα έχουν βγει για την μόνωση της ταράτσας θα φρίξετε), δεν υπάρχει κάποιος να κάνει τα πιο απλά, που γίνονται λόγω φθοράς και συχνής χρήσης....να αλλάξει μια κλειδαριά, να βάλει ένα πόμολο, να ξεφράξει τα λούκια, και όπως άκουσα απο τα χείλη του διευθυντή, απροθυμία και απο τους υπαλλήλους του δήμου, να αναλάβει κάποιος γραμματέας στην σχολική επιτροπή, που ειναι ο συνδετήριος κρίκος Δήμου σχολείου ... 
Τελικά μήπως κύριε Δήμαρχε πρέπει να φτιάχναμε (από του χρόνου όποιος κι αν είναι) ένα συνεργείο ειδικά για τα σχολεία και να μην κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να διορθώνει και να επισκευάζει; Έτσι θα αποφύγετε και τους διευθυντάδες που σας τα λένε χύμα, αλλά και τους συλλόγους των γονέων που θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: