Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έγινε η σύσκεψη για τις καταστροφές που προξένησε η κακοκαιρία τις τελευταίες μέρες και αντί να κάτσουν οι 5 δήμαρχοι με τους ανθρώπους της κυβέρνησης και την περιφέρεια;, μαζεύτηκε η μάρα και η σάρα... μάλιστα όποιος δει τα βιντεάκια που κυκλοφορούν θα καταλάβει ότι κάποιοι παίζουν πολύ καλά το προεκλογικό παιχνίδι. Δείτε την φώτο που δανείστηκα από το zarpa, ένας τρελός χαμός, όταν υπάρχουν χωριά που ακόμα είναι αποκλεισμένα, όταν οι ζημιές είναι πολλές και χρονοβόρες. 
Σόου πραγματικό μάλιστα στις πλάτες των πολιτών που βρίσκονται αποκλεισμένοι ειδικά στην Κίσαμο μιας και όπως βλέπω όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι ανοικτοί και σιγανομπαλώνουν τις ζημιές τους. Εξάλλου μόνο εμείς έχουμε δρόμους κατεστραμμένους και δίχως εναλλακτική διαδρομή. 
Στον Κάμπο δεν μπορείς να πας, στο Αμυγδαλοκεφάλι το ίδια, στην Μελισσιά με τίποτα, στο Νησί-Μουρί μόνο με ελικόπτερο, για το Έλος πας ή με ντακότα και αλεξίπτωτο ή παίρνεις το δρόμο για Κάνδανο, Πλεμενιανά, Αλιγούς... για το Σηρικάρι δεν το κουβεντιάζω ότι μπορεί να φτιαχτεί ο δρόμος ως το τέλος του μήνα....αυτά είναι σοβαρά προβλήματα και το θεατράκι που έκαναν και μάλιστα δημόσια δεν έχει καμιά σχέση με σοβαρότητα. Η σοβαρότητα θέλει ηρεμία και μόνο με τους εμπλεκόμενους δήμους και φορείς... τα υπόλοιπα είναι προς κατανάλωση.
Μάλιστα παρακολουθώντας τα βιντεάκια άκουσα την δήλωση του περιφερειάρχη και απόρησα.. "Είναι πολύ μεγάλες οι ζημίες και γι’ αυτό γίνεται η συνάντηση σήμερα να δούμε τι θα κάνουμε." Να δούμε τι θα κάνουμε; Ποιοι; Ποιος είναι ο υπεύθυνος του συντονισμού μιας τέτοιας καταστροφής; 
Κρίμα, για άλλη μια φορά η Κίσαμος ζημιωμένη και αποκομμένη. Μάλιστα κάποιοι πανηγυρίζουν στην Κίσαμο, επειδή μάλωσε ο δήμαρχος με τον Αντί...λες και ζημιωμένοι θα βγουν αυτοί και όχι οι πολίτες και η περιοχή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: