Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών και συντονισμό για την διεκδίκηση πόρων για την προβολή και χάραξη των, περιελάμβανε η συνάντηση που έγινε χθες στα Χανιά, από  φορείς, εκπροσώπους Δήμων και ανθρώπων της περιφέρειας. Στόχος της συνάντησης είναι να φτιαχτεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο διαδρομών που θα περιλαμβάνει όλο τον νομό Χανίων, μιας και είναι γνωστό ότι ο νομός έχει εκπληκτικές διαδρομές και απίθανους προορισμούς. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι από τον Αποκόρωνα, τα Χανιά, τον Πλατανιά, τα Σφακιά, το Σέλινο...
Η Κίσαμος που η ομορφιά και το ανάγλυφο του εδάφους της ευνοούν την δημιουργία τέτοιων διαδρομών, και η αλήθεια είναι ότι ήταν πρωτοπόρος σε αυτά στην δεκαετία του 80' με την αγγλική φιλανθρωπική οργάνωση Ramblers 'Association που σημάδεψε πάνω από 10 διαδρομές, συν την Strata tours του Στέλιο Μυλωνάκη, που και αυτός τα τελευταία χρόνια ανάδειξε ορισμένα μονοπάτια βάζοντας τα στο πρόγραμμα του γραφείου του, απουσίαζε δικαιολογημένα.
Αν και οι περιπατητικές διαδρομές (μελέτη και ανάδειξη) είναι υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας εντούτοις θεωρώ ότι μια επιτροπή από γνώστες των διαδρομών, θα ήταν ότι πρέπει για να βάλουμε μέσα .... τις καλύτερες.
Κυκλικές διαδρομές που θα φέρουν ακόμα περισσότερο τουρισμό στην Κίσαμο, μιας και δίνουμε μια εναλλακτική λύση στους ως και σήμερα προορισμούς μας, που η αλήθεια είναι οτι είναι σχεδόν κορεσμένοι.
Βλάτος -Τζιτζιφιά-Καλάθενες και Σηρικάρι- Τοπόλια-Νησί-Κατσοματάδω -Άγιος Δίκαιος- Μαλάθυρος-Σάσαλος -Κάμπος και Ελαφονήσι δίνουν διαδρομές απεριορίστου κάλους... απλά χρειάζεται προσπάθεια και στοχευμένες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: