Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

5η ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ

Οι χρήστες της διεθνούς εμβέλειας τουριστικής πλατφόρμας “trip advisor” ανέδειξαν την Κρήτη ως πέμπτο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό (Best Destinations in the World - Travelers Choice Awards), αποτέλεσμα που αποδεικνύει πως το νησί αποτελεί κορυφαίο διεθνή προορισμό για το 2019 (άλλοι λένε για το 2018), καταλαμβάνοντας μια θέση πάνω από τη Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Βαρκελώνη, αλλά κι απ’ όλους τους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μαζί με το Μπαλί της Ινδονησίας τα μοναδικά νησιά που είναι στην πρώτη δεκάδα των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών της υφηλίου, δείγμα της αναγνώρισης της ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού. Να σημειωθεί πως στην πρώτη θέση της κατάταξης είναι το Παρίσι, ακολουθούν το Λονδίνο, η Ρώμη ενώ τα νησιά Πουκέτ και η Τζαμαϊκά κατατάσσονται μετά την πρώτη δεκάδα.
- Τελικά δεν ξέρω αν αυτές τις πρωτιές τις παίρνουμε μόνοι μας ή με βοήθεια. Και η αλήθεια είναι οτι αυτά τα εύσημα δικαιωματικά ανήκουν στον Θεό μιας και μεις δεν έχουμε κάνει τίποτα για αυτές τις περιοχές.... εντούτοις όμως κάποιοι τα εξαργυρώνουν. (για να μην πάνε χαμένα)
Αν πάτε στην επίσημη σελίδα λοιπόν της trip advisor θα δείτε τι γράφει για την Κρήτη, αλλά πρώτο-πρώτο έχει το "Μην Χάσετε να επισκεφτείτε την παραλία του Λαφονησιού".... του Λαφονησιού που συν τα άλλα μας, έφεραν την 5 θέση παγκοσμίως κάνοντας τον περιφερειάρχη να παίζει πήδους προεκλογικά απο την χαρά του.
Πάντως ας τον ενημερώσουμε οτι ο δρόμος στον Σταλό ακόμα ν' ανοίξει αλλά και η διαδρομή απο Έλος ως και Πλοκαμιανά είναι για τα μπάζα, πολύ επικίνδυνη και μοναδική... πράγμα που ενδεχομένως να μην το ξέρει......

Δεν υπάρχουν σχόλια: