Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΕRASMUS+/KA2 PROJECT

με τη συμμετοχή του ΓΕΛ Κισάμου
Το Γενικό Λύκειο Κισάμου για άλλη μία φορά επιλέχθηκε να συμμετέχει σε ένα νέο διετές πρόγραμμα Erasmus+/KA2. Ειδικότερα, με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκε το σχολείο μας στα μέσα του Αυγούστου την έγκριση της υλοποίησης του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος και τη συμμετοχή του ως ενός από τους εταίρους.
Ο τίτλος του νέου σχεδίου είναι  “Double sense "Ways with Maths" or "World wide Maths" και αποτελεί σε ένα βαθμό συνέχεια του προηγούμενου project «Maths Art Technology For a Harmonius Society» που υλοποιήθηκε τη διετία 2015-2017. Σ’ αυτό το πρόγραμμα έμφαση δίνεται στη διδασκαλία ενοτήτων των μαθηματικών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, και, κυρίως, του λογισμικού Geogebra.
Εκτός από το ΓΕΛ Κισάμου, τα σχολεία τα οποία συμμετέχουν σε αυτή τη σύμπραξη είναι τα: Goetheschule- Wetzlar Γερμανία (συντονιστικό σχολείο), ITT A.Volta- Perugia Ιταλία, IES AZAHAR -Sevilla Ισπανία, Maaswaal College- Wijchen Ολλανδία και Menntaskólinn - Reykjavík Ισλανδία.

Μάλιστα, στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων υλοποίησης του σχεδίου, η πρώτη από αυτές πραγματοποιήθηκε στην Κίσαμο από 22 έως 27 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 13 καθηγητών από τις παραπάνω χώρες. Στη διάρκεια της παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών, καθώς επίσης συζητήθηκαν και οργανώθηκαν όλες οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν τόσο κατά τις συναντήσεις των εταίρων όσο και online. Πέρα όμως από τις εργασίες που πραγματώθηκαν στο σχολείο, μέσα στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, οι ξένοι συνάδελφοι συνοδευόμενοι από καθηγητές του σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Ελαφονήσι, την Παναγία τη Χρυσοσκαλίτισσα, το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, το παλιό λιμάνι στην πόλη των Χανίων και, φυσικά, περιηγήθηκαν στη μικρή μας πόλη την Κίσαμο. 
Τελικά, αναχώρησαν για τις πατρίδες τους τη χειμωνιάτικη Πέμπτη, έχοντας όμως προλάβει να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα.. το ελληνικό φως.  
Επόμενη συνάντηση το Νοέμβριο στο Wetzlar της Γερμανίας.
Ε.  Φιλιππάκη
Μαθηματικός  ΓΕΛ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: