Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΜΑΣ

Είμαστε τελικά όλοι Ενετοί;....Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω μετά και την δημοσιοποίηση της έρευνας σχετικά με τα ενετικά επίθετα στην Κρήτη... και δεν μιλάω για τα ανατολικά που αγνοώ τι είναι, αλλά για μας εδώ στα Δυτικά.
Μετά τα 12 αρχοντόπουλα, τους Βυζαντινούς, είμαστε και ολίγον Ενετοί και φυσικά για να μην ξεχαστούμε μια μεγάλη μερίδα απο μας είμαστε και Σφακιανοί... 
Μεγάλη ανακάλυψη!!!! που ελπίζω κάποτε να σταματήσει... να σταματήσει μιας και ενδεχομένως να φτάσουμε και σε κάποια χρόνια αργότερα που δεν θα μας αρέσουν και τόσο αν ανακαλύψουμε πραγματικά ποιοι είμαστε.(Κάτι ψιθυρίζεται για Αιγύπτιους, Σαρακινούς, για Λύβιους, Τούρκους και Αλβανούς) 
Όλοι μας είμαστε Κρητικοί και αυτό είναι το σπουδαιότερο, το ότι ψάχνουμε να βρούμε τις ρίζες μας δεν είναι κακό ούτε αλλάζει και πολύ για το τι αισθανόμαστε για αυτόν τον τόπο.
Πάντως και οι Ενετοί απο κάπου κατάγονται και όπως λέει η Ιστορία μερικοί απο αυτούς ήταν Ούννοι αλλά και Έλληνες άποικοι. Κύκλος λοιπόν που στο τέλος πάντα καταλήγει ....στους Έλληνες.
Τελικά αυτό είναι και το σωστό είμαστε όλοι Έλληνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: