Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το τελευταίο διάστημα διαβάζω στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά ενημερώθηκα και προσωπικά για τα τεκταινόμενα των αθλητικών δραστηριοτήτων των Σωματείων του Δήμου μας. Ως Δήμος δεν υπεισερχόμαστε στα εσωτερικά του εκάστοτε Σωματείου, αυτό που έχουμε να τονίσουμε προς όλους που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας, ότι πρωταρχικός σκοπός τους πρέπει να είναι τα παιδιά μας και η σωστή προσέγγιση και μύησή τους στον αθλητισμό. Αυτό θεωρώ ότι επιζητούν και ζητούν γονείς και παιδιά. 
Προσωπικές φιλοδοξίες, ίντριγκες, εκδικήσεις ή αντεκδικήσεις πρέπει να μείνουν έξω από το πεδίο του αθλητισμού διότι θα βλάψουν τα παιδιά, αλλά θεωρώ στη συνέχεια και αυτούς που τα προκαλούν, σκοπίμως ή άθελά τους. 
Πρέπει να υπάρξει ενότητα, σύγκλιση δυνάμεων για το κοινό καλό των παιδιών μας. Δεν είναι κανείς περιττός, όλοι μπορούν να βοηθήσουν αρκεί να αφήσουν στην άκρη αυτά που προαναφέραμε. Οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις δεν είναι ιδιοκτησία κανενός Σωματείου, κανενός προσώπου, είναι όλων των πολιτών δια μέσω του Δήμου. Πρέπει να διευκρινίσουμε όμως ότι η χρήση του χώρου παραχωρείται πρώτα στα οργανωμένα Σωματεία και μετέπειτα σε όλους τους πολίτες που θέλουν να αθλούνται σεβόμενοι τους κανόνες λειτουργίας του.
Διατυπώνω την θέση μου δημόσια και ευελπιστώ έως την παράδοση των έργων του Δημοτικού Σταδίου να έχει επέλθει ηρεμία και συνεργασία μεταξύ των σωματείων ώστε όλοι μαζί, ως οφείλουμε, να βοηθήσουμε τα παιδιά μας και μέσω του αθλητισμού να προχωρήσουμε παραπέρα στη ζωή τους. 
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Θεόδωρος Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: