Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Κάπως έτσι ξεκίνησε η φιλαρμονική, σαν μια μπάντα του Γυμνασίου. Θα ήταν ευχής έργο μιας και μας διαβάζει ο αγαπητός Σημαντηράκης (πρώτος αριστερα στην πρώτη φώτο και μεσαίος στις τρομπέτες στην δεύτερη) να μας γράψει την ιστορία της, αρχές του 1962.
 Γύρω στο 1965-66 έραψαν και τις πρώτες στολές στο ραφείο του Αντώνη Κατσικανδαράκη (φώτο κάτω) και αρχιμουσικός ήταν συγχωρεμένος ο Αντώνης Μαρεντάκης.
 Τα υπόλοιπα τα ξέρετε και τα βλέπουμε χρόνια τώρα, φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ απ' όλους μας στον Σπύρο Κουτσογιαννάκη τον Αρχιμουσικό που 44 χρόνια δηλώνει παρόν. Αυτός κι αν έχει να μας πει!!


1 σχόλιο:

Νοσοκομείο Καστελλίου είπε...

Αγαπητέ Γιάννη σε συγχαίρω για όλες Σου τις προσφορές. Φυσικά και διαβάζω καθημερινώς την εφημερίδα Σου. Συγκινήθηκα ιδιαίτερα για την αναφορά Σου στην Φιλαρμονική. Αξίζει να γράφτει ιστορία της και θα το κάνω σύντομα. Ποσό ευτυχής ένοιωσα τον Ιούνιο 2018 που είχα την τύχη να παίξω με την ίδια φιλαρμονική που είχα αρχίσει το 1962 σαν 11χρονος τότε. Ευχαρίστησα τον άγιο Σπυρίδωνα που μου χάρισε την σωματική και πνευματική ικανότητα. Τώρα μόνο δυο παρατηρήσεις : Η φιλαρμονική ιδρύθηκε το 1962 από τον Ειρηναίο. Ήταν φιλαρμονική της Επισκοπής τότε, όχι του γυμνασίου.
Μετά από 59 χρόνια αυτό το είδος της μουσικής ανήκει πλέον στην τοπική παράδοση. Το διαπιστώνω κάθε χρόνο που πολλοί μου λένε παίξε μου το il silensio η την komparsita. O Μιχάλης ο παλιός αντιδήμαρχος παρατήρησε σωστά ότι δώσαμε καινούργια ακούσματα στον τόπο εκείνη την εποχή. Ο κόσμος σήμερα ανέχεται κάθε είδος μουσικής. Εμείς είχαμε την τύχη να μάθουμε τις νότες και μπορούμε πιο εύκολα να κατάλαβενουμε την δικιά μας κισσαμιτικη μουσική. Και όλα αυτά σαν Hobby απασχόληση......
Αυτά μέχρι σύντομα !