Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΨΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ

Σε μια πόλη που από ανέκαθεν η εναλλαγή της εξουσίας ήταν σίγουρη και δεδομένη και πάντα 2-3 άνθρωποι έπαιζαν και παίζουν ρόλο στα αυτοδιοικητικά μας ..έπεσε σαν βόμβα, "μπόμπα καλύτερα", η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην Δημάρχου στον νυν Δήμαρχο. Είναι γεγονός ότι όλοι μας λέμε πολλά, τις περισσότερες φορές για εντυπωσιασμό, άλλοτε για να πληγώσουμε, άλλοτε για εφέ, μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που το μετανιώνουμε αφού κατά βάθος δεν τα εννοούμε  ...όμως ο νόμος το λέει ξεκάθαρα ... 
Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται, ...κι αν το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές πάλι τιμωρείται...ξεκάθαρος.
Όμως είναι η πρώτη φορά ή θα είναι η τελευταία που τέτοια γεγονότα θα μας απασχολούν; Μήπως δεν θυμάστε παλαιότερα τότε που υπήρχε και ο κομματικός μηχανισμός μέσα, αυτός ο πρασινομπλέ, που πάντα κάτι έβγαζε στην φόρα για να πάρουν το πάνω χέρι και το προβάδισμα για την καρέκλα του Δήμου. 
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν πρέπει παίζεις ύπουλα, ούτε να κατηγορείς για οτιδήποτε, για το τι και πως και γιατί υπάρχει ο λαός να κρίνει...(σιγά τα ωά βέβαια αυτός χαίρεται να ακούει τέτοια). Αυτός θα αποφασίσει και θα τιμωρήσει.  
Και η προσωπική μου γνώμη, φυσικά πρέπει να τιμωρηθεί ο συκοφάντης για αυτά που είπε και εφόσον αποδειχτεί.. πως όμως; Με πρόστιμο υπέρ Αννουσάκειου; Και γιατί στο Αννουσάκειο και όχι υπέρ ενός σωματείου ή υπέρ πτωχών; Ή υπέρ ενός έργου που το έχουμε ανάγκη....  Θα μου πείτε το Αννουσάκειο έχει άλλη βαρύτητα...και εντάξει να το δεχτώ αυτό....πως ξέρουμε όμως αν ο άλλος έχει και τις 50.000ε; Τι είναι στραγάλια; Μήπως αυτά τα λεφτά τα στερούμε από τα παιδιά του; 
- Ναι πρέπει να τιμωρηθούν οι συκοφαντικές δηλώσεις, κουβέντες, κουτσομπολιά και η μεγαλύτερη τιμωρία είναι η συγνώμη, μια δημόσια συγνώμη που κατά την γνώμη μου αξίζει πολύ περισσότερο από 50.000Ε όταν είσαι και δημόσιο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: