Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ...

"Αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποφάσισε η Διεθνής Ομοσπονδία" ήταν ο τίτλος που "πούλησε" χθες στα ΜΜΕ ακόμα και των Χανίων, δημιουργώντας πολλά προβλήματα, αφού είμαστε σε περίοδο εγγραφών νέων μελών.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι υπάρχουν προβλήματα διοικητικά και αυτό έχει να κάνει με την τροποποίηση καταστατικού, με την εγγραφή νέων μελών και με την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη κεντρικού διοικητικού συμβουλίου...
Όμως μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΕΣ κ. Οικονομόπουλο, του ανακοίνωσε ότι η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019. Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.
Εμάς φυσικά, όπως λέει και ο Υπαρχηγός του Τμήματος Εθελοντών-Σαμαρειτών Κισάμου κ. Στέφανος Καπής, η ουσία μας νοιάζει, τίποτα άλλο.... Δεν κερδίζουμε τίποτα με αυτά εμείς αγωνιζόμαστε να προσφέρουμε και το κέρδος μας είναι ένα χαμόγελο και ένα ευχαριστώ... Αυτό για εμάς είναι και η καλύτερη ανταμοιβή... με το μικρό μας τμήμα, το τμήμα Κισάμου που έχουμε εδώ. Όλοι μας βλέπουν με θαυμασμό, μας χαζεύουν με την συμπεριφορά μας, ευχαριστιούνται με το όμορφο κλίμα που έχουμε, και φυσικά για την προσφορά μας, την εθελοντική προσφορά μας. Αυτό μετράει και πάντα οι Εθελοντές Σαμαρείτες θα είναι δίπλα σε όποιο το ζητήσει, με χαμόγελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: