Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ.....ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ


Έτοιμο το μονοπάτι με νεα σκαλοπάτια που οδηγούν στο κάστρο της Γραμβούσας. Η αποκατάσταση που ξεκίνησε πέρυσι και οι τελευταίες πινελιές του μπαίνουν τώρα, δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη του κάστρου, να ανέβει δίχως τα προβλήματα που συναντούσε τα προηγούμενα χρόνια. 

Ήδη οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τα νέα σκαλοπάτια. (φωτο κάτω)
Τα τελευταία χρόνια λόγο της μεγάλης επισκεψημότητας, των κατσικιών, αλλά και των συχνών κεραυνών τους χειμερινούς μήνες, σε ορισμένα σημεία τα σκαλοπάτια είχαν εξαφανιστεί (φώτο δεξιά). Υπολογίζεται οτι κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί 1.000.000 επισκέπτες και το κάστρο πάνω απο 300.000 άτομα με τα καραβάκια ή με ιδιωτικά σκάφη. Ένα έσοδο που κάλλιστα θα μπορούσε ο δήμος να το αξιοποιήσει, αν ήθελε.


2 σχόλια:

Α.Π. είπε...

Γιαννη καλησπερα υπερβαλεις πολυ.. η κρουαζιερα πηγαινει 200.000 χιλιαδες κοσμο, που δεν ανεβαινουν ολοι.. ειναι δυνατον να λες οτι πηγαινουν 1.000.000 ενα εκατομυριο ανθρωποι στο νησι; θα σε πιστεψουν και θα το πουλησουν...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

εγώ έγραψα 300.000 στο κάστρο...τον χρόνο και δεν πιστεύω να κάνω λάθος.... 200.000 με τα καραβάκια στην μια χέρα.