Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ

 Είναι πολύ σωστό να διαμορφωθεί ο χώρος και να τοποθετηθεί το μνημείο για τη Μάχη της Κρήτης στη Κίσαμο στο τρίγωνο του κόμβου, στην είσοδο της πόλης. Και σωστά έγινε η τελετή τοποθέτησης του "θεμέλιου λίθο" του νέου μνημείου, αν και θα έπρεπε να συνοδεύεται με τη σχετική μακέτα.
Άλλο πράγμα όμως είναι η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων προς τιμή των πεσόντων. Αποτελεί ίσως παγκόσμια …. πρωτοτυπία, η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων να μη γίνεται στο χώρο του υπάρχοντος μνημείου, αλλά στο χώρο που θα διαμορφωθεί. Γιατί τόση βιασύνη;
Κώστας Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: