Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ

Για όσους δεν το έχουν διαβάσει αξίζει....
Ιούλιος 1986
...Η πολιτική εξουσία βλέπει το χρέος της μόνο στα χρονικά όρια κάποιας πολιτικο-κομματικής θητείας και στα τυπικά, τα "συνταγματικά" έστω πλαίσια της πολιτείας. Δίχως όραμα....
Η πολιτική εξουσία μετρά συχνά μόνο την οικονομική προκοπή των λαών και αδιαφορεί για την ηθική των ποιότητα,πράγμα που αργά ή γρήγορα οδηγεί στη φθορά και όχι σπάνια στην κοινωνική και πολιτική αποσύνθεση.
...Η εποχή μας με όλες τις ανέσεις των καταναλωτικών παραδείσων, δεν είναι "χρυσός αιώνας". Είναι εποχή σύγκρουσης, παγκόσμιας απειλής και αγωνίας και χρειάζεται προφητικές φωνές για να βγούμε απο το αδιέξοδο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: