Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

 Άνετος, καθαρός και σίγουρα ο ιδανικός χώρος για να στηθεί το νέο μνημείο των πεσόντων στην μάχη του Κάμπου των Καλλεργιανών, το ευχαριστήθηκαν και οι καλεσμένοι μας.
Το τόνισε δις ο δήμαρχος και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν σε αυτό μιας και ο χώρος είναι υπό την "κηδεμονία" της περιφέρειας. Ελπίζει να συνεχιστεί η βοήθεια και να μεταφερθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το μνημείο εκεί. Μάλιστα η πρόταση του με βρίσκει απολύτως σύμφωνο οι εορτασμοί για την "Μάχη της Κρήτης" να ξεκινάνε κάθε χρόνο απο εδώ τον τόπο που πρωτόπεσαν οι Γερμανοί το 1941.
Υπέροχη πρωτότυπη και κατατοπιστική η ομιλία της φιλολόγου κ. Νταγκουνάκη –Χαρτζουλάκη "Η μάχη της Κρήτης μέσα από το Ριζίτικο τραγούδι", όπως και τα ριζίτικα του συλλόγου Ριζιτών Κισάμου.
Ας ελπίσουμε οτι θα έχει συνέχεια ο χώρος μιας και είναι αρκετά μεγάλος και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: