Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ

Τελικά αν δεν έχουμε το μυαλό μας σε εγρήγορση τα πάντα θα χάσουμε... Στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ. Ζερβακη, έφτασε επιστολή απο τους διευθυντές των σχολείων, Γυμνάσιου και Λυκείου Κανδάνου, που ζητάνε οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Έλους να συνεχίζουν τις σπουδές τους στην Κάνδανο και όχι στην Κίσαμο. 
- Άντε πάλι, αλλάζουμε τα όρια κατά το επιθυμητό, μιας και όπως έμαθα έχουν λίγους μαθητές τα σχολεία στην Κάνδανο και κινδυνεύουν και αυτά με κλείσιμο... οπότε σκέφτηκαν την ήπια λύση.... "αρπαγή" σχολείου. Έχουμε και άλλο παράδειγμα ...με το νυκτερινό σχολείο που μας το "έφαγαν" σε μια νύχτα.
Ελπίζω αυτήν την κίνηση να είναι σε γνώση του Δημάρχου του όμορου Δήμου, (ο κ. Σταθάκης είναι ενημερωμένος) και αναρωτηθεί τι κάνουν οι "διορισμένοι" του ....
Μήπως τελικά μας βρήκαν μικρούς και μας χτυπάνε απο παντού δίχως να παίρνουμε και εύκολα χαμπάρι.....απο που έρχονται οι στραβοπαλαμιές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: