Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 Επί ποδός οι αρχές στο Λιμάνι Κισάμου όπου θα δεχτεί τους 70 μετανάστες που εντόπισαν 70 μίλια δυτικά της Κρήτης ανάμεσα σε Ποντικό και Ελαφονήσι το ελικόπτερο του λιμενικού και σκάφος της Frontex.
 Στο πλοίο επιβαίνουν 50 ενήλικες ανάμεσα τους και μια έγκυος και 20 μικρά παιδιά, υπολογίζεται να φτάσουν το λιμάνι της Κισάμου λίγο μετά τις 13.00.
Πάντως στην Κίσαμο έχουμε πρόβλημα μιας και δεν έχουμε αίθουσα για να μπορέσει να δεχτεί τόσους ειδικά παιδιά και το Κέντρο Υγείας είναι μικρό. Ευτυχώς βέβαια που έχουμε τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού που θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες... για την μεταφορά τους στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: