Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Δήμος Κισάμου στα πλαίσια του σχεδιασμού, της χωροθέτησης και διαμόρφωσης του νέου μνημείου για την μάχη της Κρήτης ξεκίνησε το Σάββατο 12/05/2018 τον καθαρισμό του χώρου στον οποίο θα δημιουργηθεί το νέο μνημείο. Ο χώρος βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα επί του κόμβου της εθνικής οδού. Για τον χώρο αυτό, ο Δήμος έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη έγκριση από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και προχωράει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθούν και να υλοποιούνται στον πλέον κατάλληλο χώρο όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης αντάξιες των ηρωικών προγόνων μας.  
Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και ο καθαρισμός όλου του τμήματος επί του ΒΟΑΚ εντός των ορίων του Δήμου Κισάμου, διότι προβλέπουμε βάσει της εμπειρίας προηγούμενων ετών, ότι ούτε και φέτος θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς. Προσβλέποντας σε μια καλύτερη συνολικά εικόνα του Δήμου Κισάμου στους επισκέπτες, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν προχωρούμε σε εργασίες καθαρισμού της πόλης και κεντρικών οδών και καλούμε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν και να συμβάλουν στην διατήρηση αυτής.
Να θυμίσω στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη Μάχη της Κρήτης πέρυσι, ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, είχε δεσμευτεί οτι στόχος του ήταν "να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, για να γίνεται αυτή η εκδήλωση για τη «Μάχη της Κρήτης». Μάλιστα τόνισε οτι έχει την δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για την χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής του νέου μνημείου, σε χώρο δίπλα στον κόμβο. Εκεί θα γίνεται η εκδήλωση με τις τιμές που τις αρμόζει.
Σαφέστατα λοιπόν, η επικείμενη δημιουργία αυτού του πάρκου, θα δώσει άλλη όψη στην εικόνα της πόλης της Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: