Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΣΕΛΙΝΟ Η ΚΙΝΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ

Το Ροδοβάνι και τον Καμπανό, δύο από τα όμορφα ορεινά χωριά της Επαρχίας Σελίνου, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε οργανωμένες Μονάδες Υγείας, επισκέφθηκε η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Κατά την επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τον ιδιώτη Ιατρό (Ω.Ρ.Λ.) του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, κ. Ιωάννη Μαρκομιχελάκη, σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου.
Συγκεκριμένα διενεργήθηκε δωρεάν προληπτική ιατρική εξέταση από τον Ιατρό κ. Μαρκομιχελάκη στην πλειοψηφία των κατοίκων των 2 αυτών δυσπρόσιτων περιοχών, που περιελάμβανε κλινική εξέταση με προσθία ρινοσκοπία, εξέταση του βλεννογόνου του στόματος, των αμυγδαλών και του φάρυγγα καθώς και εξέταση και καθαρισμό του έξω ακουστικού πόρου των αυτιών. Παράλληλα υλοποιήθηκε λήψη κοινωνικού και νοσηλευτικού ιστορικού, έλεγχος των ζωτικών σημείων, (μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, SO2 (κορεσμού οξυγόνου), κ.α.
Όπως σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου Ιδρύματος: ..
.... «Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Ιδρύματος αποσκοπεί εις την λειτουργία της σαν πόλος πρωτογενούς πρόληψης, κοινωνικής φροντίδας και συμβουλευτικής μέριμνας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, συμβάλλοντας στην ισότιμη συμμετοχή των ευάλωτων πληθυσμών στην ιατρική περίθαλψη, την ενημέρωση, την εκτίμηση των αναγκών υγείας τους, ως επίσης και την αποκατάσταση και υποστήριξη τους. Για την επίτευξη των ανωτέρω σε κάθε εξόρμηση της Κινητής Ιατρικής Μονάδας πραγματοποιείται κλινική ιατρική εξέταση με τον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που διαθέτει: (Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Καρδιολογικό Υπέρηχο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α.)», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαριστώντας τους εθελοντές Ιατρούς που στελεχώνουν την Μονάδα, κυρίως όμως:  «την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ, για την ευεργετική μεγάλη αυτή δωρεά αγάπης μέσω της οποίας ανακουφίζεται έμπρακτα ο ανθρώπινος πόνος, καθώς χωρίς την ξεχωριστή και πολύτιμη αυτή δωρεά δεν θα μπορούσε να υπάρξει η ανεκτίμητη αυτή προσφορά για τον τόπο και τους ανθρώπους του, αφού εκατοντάδες είναι εκείνοι που ανακουφίζονται μέσω των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Ιατρικής περίθαλψης που παρέχονται από την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: