Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΕΞΥΠΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

«Οpen Mallς»
O Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου ενημερώνει ότι, σύντομα πρόκειται να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο «Έξυπνα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου», - «Οpen Mallς» το οποίο υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της δράσης επιδιώκεται η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς και πολιτιστικούς πόρους.
 Για την επίτευξη αυτού του στόχου, κάθε αίτηση χρηματοδότησης θα αποτελείται από δύο δικαιούχους (Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος) όπου θα πρέπει να προχωρήσουν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, για να υλοποιήσουν ένα σύνολο συνεκτικών παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής του δημόσιου χώρου και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας, με υιοθέτηση και χρήση της εφαρμογής έξυπνης πόλης. 
Η ένταξη της ενίσχυσης ανέρχεται στο 100% της επιλέξιμης δαπάνης. Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 1.500.000€
Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης του Δικαιούχου (ΟΤΑ Α΄ βαθμού) ανέρχεται κατά μέγιστο στο 1.300.000€
Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός του Συνδικαιούχου δεν μπορεί να ξεπερνά τα 200.000€
Η προτεινόμενη εμπορική περιοχή παρέμβασης πρέπει να περιλαμβάνει εμπορικό δρόμο ή δίκτυο εμπορικών δρόμων(υφιστάμενος πεζόδρομος, είτε δρόμος, ή ήπιας κυκλοφορίας δρόμος, ή συνδυασμός αυτών των δύο)συνολικού μήκους τουλάχιστον 300 μέτρων.
Στην περιοχή παρέμβασης πρέπει να εξασφαλίζεται η συμμετοχή κατ΄ ελάχιστον του 70% των εγκατεστημένων εμπορικών επιχειρήσεων και απαραίτητα η συμμετοχή κατ΄ ελάχιστον 50 τέτοιων επιχειρήσεων.
Ο Δήμος θα κάνει παρεμβάσεις για αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, όπως παρεμβάσεις για τις υποδομές, για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, το μικροκλίμα, τη διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ. 
Ο Εμπορικός Σύλλογος θα κάνει παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εξωτερικής εικόνας των καταστημάτων (ομοιόμορφα στέγαστρα και πινακίδες, ομοιόμορφος χρωματισμός κ.λ.π.)
Ο ΝΕΣΚ  για να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα, ευελπιστεί στη συνεργασία του με το Δήμο, καθώς επίσης και στην ενεργή συμμετοχή των  επιχειρηματιών, ώστε να συνταχθεί & υποβληθεί ολοκληρωμένη μελέτη-πρόταση που θα πληροί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης.
Η δράση αυτή, εκτός από το ότι θα αναδείξει και θα αναβαθμίσει το κέντρο της πόλεως θα έχει και άμεσες θετικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
Τα πολλαπλά οφέλη που θα προσφέρει  στις επιχειρήσεις του κέντρου, στους καταναλωτές αλλά και στην συνολική εικόνα της πόλης, η  υλοποίησης της δράσης “Έξυπνα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου’’ θα παρουσιαστούν σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου.  
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: