Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Τις προάλλες σε συζήτηση με κάποια στελέχη και υποστηρικτές της Κυβέρνησης, στο περιθώριο της επίσκεψη του υπουργού στην Κίσαμο, η κουβέντα μετά τα οικονομικά, τις συντάξεις, τα χιλιαδυό προβλήματα μας ... κατέληξε στο κομμάτι του ΒΟΑΚ απο Κολυμπάρι ως και Κίσαμο. 
Εγώ επέμενα και οι περισσότεροι συμφωνούσαν, οτι πρέπει να μπει στον νέο σχεδιασμό και είναι λυπηρό που σαν δικαιολογία έβαλαν τις μετρήσεις φόρτου του Φλεβάρη και όχι του Αυγούστου (μάλιστα το έλεγα και φωναχτά για να τα ακούσει και ο διευθύνων σύμβουλος, Φώτης Καζάζης που ήταν παραδίπλα) ..... για να λάβω μια απάντηση απο επιχειρηματία της περιοχής, οτι ο δρόμος είναι μια χαρά και όσες φορές ήθελε να έλθει στην Κίσαμο (στα Χανιά μένει) έκανε 10 λεπτά με το αυτοκίνητο του αφού έπιανε και ταχύτητες 180 χιλιομέτρων. 
- Έψαξα πολύ να βρω δρόμο να μπορείς να πηγαίνεις 180 χιλιόμετρα την ώρα στην Κρήτη, δεν βρήκα... βρήκα όμως όριο 30 (φωτο) που και πάλι δεν λογάτε για αυτοκινητόδρομος, μιας και ο γάιδαρος του μπάρμπα μου το Γιάννη στο χωριό πάει στην ευθεία με 40. 
Τελικά φάγαμε τα ψέματα απο δω, θα φάμε και τις δικαιολογίες απο εκεί, και όλα μια χαρά ...δεν χρειαζόμαστε τίποτα, εξάλλου αυτοί που θέλουν το καλό μας, στα Χανιά μένουν και άμα τους χρειαστούμε ή μας χρειαστούν με 180 χιλιόμετρα την ώρα έρχονται για να μας βοηθήσουν.....
Το παραπάνω περιστατικό είναι με μάρτυρες και καλό είναι να μην απαντήσουν κάποιοι πονηρούληδες ........

Δεν υπάρχουν σχόλια: