Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΗ

Συνήθως στο μπλοκ δεν δημοσιεύω ποδοσφαιρικές ειδήσεις και τα τεκταινόμενα γύρω από  το ποδόσφαιρο…!
Με τον κ. Χάρη Κοντοπυράκη μας συνδέουν πολλά. Υπήρξαμε συμμαθητές – συναθλητές – φίλοι! Ταυτόχρονα από τα μακρινά παιδικά μας χρόνια είχαμε τις ίδιες ποδοσφαιρικές προτιμήσεις! Λάτρεις του Παναθηναϊκού και οι δύο αλλά και αγαπημένη μας, η ιστορική ομάδα του Ο.Φ.Η..!  Παρά τις όποιες διαφωνίες μας σε αρκετά ζητήματα, ήμασταν φίλοι και παραμένουμε ακόμη!
Το παρακάτω γεγονός (πατήστε ΕΔΩ) που έλαβε χώρα στο γήπεδο των Περιβολίων στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις ομάδες Α.Ο.Χ  Κισαμικός – ΟΦΗ με έθιξε πρώτον σαν Κισαμίτη και Κρητικό και μετά σαν φίλο και γνωστό...
Εμείς που γνωρίζουμε τον Χάρη από πολύ παλιά γνωρίζαμε τα αγνά και ειλικρινή του αισθήματα, όσο και εάν πολλές φορές λέει κάποια «κουβέντα παραπάνω»…. που πολλές φορές δεν του έβγαινε σε καλό αργότερα ένοιωθε μετανιωμένος για αυτά που είχε πει… και παραδεχόταν παλικαρίσια το λάθος του!
Είναι γνωστό στους πάντες ότι ο Χάρης υπήρξε ποδοσφαιριστής του Κισαμικού αλλά και ότι διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ της ομάδας, όπου έβαλε το δικό του λιθαράκι στο ν' αναμορφώσει ένα χωράφι σε γήπεδο… με πάρα πολλές δυσκολίες και τρικλοποδιές από διάφορες κατευθύνσεις, σε αυτή του την προσπάθεια! 
Τα απαράδεκτα υβριστικά συνθήματα και η οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια που επιδόθηκαν κάποιοι …σε βάρος του δεν τους τιμά και δεν βοηθά το Κρητικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά!
Οι όψιμοι οπαδοί… του Κισαμικού που προέκυψαν μετά την περσινή συγχώνευση του Α.Ο.Χανιά και του Κισαμικού θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί και ως προς τα απαράδεκτα υβριστικά συνθήματα που εκστόμισαν κάποιοι (θερμοκέφαλοι – ανεγκέφαλοι) εναντίον του ….αλλά και η άσκηση βίας σε βάρος του, από μεμονωμένο οπαδό την Χανιώτικης ομάδας!
Κρίνω σκόπιμο να τονίσω ότι μπορεί σήμερα ο ΑΟΧ - Κισαμικός να βρίσκεται ομολογουμένως σε μια αξιοζήλευτη τιμητική θέση στο πρωτάθλημα της  football league και να κάνει  εξαιρετικά  καλή εμφάνιση, που νοιώθουμε όλοι μας περήφανοι!
Να θυμίσω όμως ότι οι ομάδες έχουν ιστορία και αυτή είναι που τις κρατά ζωντανές στις μνήμες των φιλάθλων που τις ακολουθούν! Οι παράγοντες έρχονται και παρέρχονται με ή χωρίς λεφτά …τα οποία κάποτε τελειώνουν… συνήθως όταν σταματήσεις να είσαι καλός «πελάτης»… και τότε μοιραία έρχεται η ώρα της κρίσης (Βλέπε Πλατανιάς)! 
Τότε καλούνται και μπαίνουν μπροστάρηδες αυτοί που πραγματικά αγάπησαν την ομάδα …."Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" και σαν τέτοιος έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο κ. Χάρης Κοντοπυράκης από την τωρινή διοίκηση της ομάδας καταδικάζοντας  απερίφραστα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα!
Για το καλό του Κρητικού ποδοσφαίρου και του ΑΟΧ Κισαμικός - της ευγενούς άμιλλας και την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα! 
Σταύρος Φυντικάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: