Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΠΝΙΣΜΑ» ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Από το γραφείο Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κισάμου υπενθυμίζεται ότι:
Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 3868/2010 απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους. Αρμόδιες Αρχές, όπως ορίζονται για τον έλεγχο των παραβάσεων του καπνίσματος, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων είναι οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, η Αστυνομία και οι Λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.
   Οι επαγγελματίες καταστημάτων εστίασης και γενικότερα οι υπεύθυνοι δημόσιων ή ιδιωτικών εργασιακών χώρων πρέπει:
Να έχουν προμηθευτεί το «Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος».Η τήρησή του απαιτείται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και στις αμιγείς επιχειρήσεις διαδικτύου.
1. Να έχει αριθμημένες 200 σελίδες.
2. Να έχει οριζόντια διαγράμμιση.
3. Να έχει σκληρό εξώφυλλο.
4. Να έχει μέγεθος Α4.
5. Στην πρώτη και στην τελευταία σελίδα θα πρέπει να μπει η σφραγίδα της επιχείρησης και να αναγράφονται η επωνυµία και το είδος της επιχείρησης, το ΑΦΜ, ΔΟΥ, Διεύθυνση, και ο αριθμός αδείας του καταστήματος.
Το ανωτέρω Βιβλίο Αναφοράς, μαζί με :
1. την άδεια λειτουργίας του καταστήματος, 
2. φωτοτυπία της ταυτότητας του υπευθύνου 
3. μία μηδενική απόδειξη του καταστήματος, 
θα προσκομίζονται στην Υπηρεσία, που εξέδωσε την άδεια λειτουργίας του καταστήματος (Δήμος, ΕΟΤ, Λιμενικό Ταμείο κλπ.), ώστε να θεωρήσει το βιβλίο. 
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους για την θεώρηση του ανωτέρω βιβλίου για την αποφυγή προστίμων καθώς η µη τήρηση Βιβλίου Αναφοράς αποτελεί παράβαση και βεβαιώνεται ως παράβαση («µη συνεργασία του υπευθύνου µε τα αρμόδια όργανα κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου») συνεπάγεται δε, πρόστιμο όπως ορίζεται στην περ. 5 του Παραρτήµατος Α΄ της Κ.Υ.Α. και επισύρει επιβολή προστίμου 500 ευρώ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΠΝΙΣΜΑ» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: