Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΠΟΙΟΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σταθάκης -Μυλωνάκης- η Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου και φυσικά ένας νέος -παλιός συνδυασμός, με ή υπό την επίβλεψη του Κώστα Κουκουράκη. Αυτοί είναι οι σίγουροι, οι άλλοι (σιγά να μην υπάρξουν άλλοι) θα περιμένουν να δουν αν τους παίρνει και με ποιο εκλογικό νόμο θα πάμε.
- Βέβαια ενώ είχαν πει ότι θα πάνε με απλή  αναλογική, οι δήμαρχοι άρχισαν να αντιδρούν και μάλλον θα πάμε, σε αναλογική με πλαφόν από 2 έως 8%  (σ.σ. θα είναι αντιστρόφως ανάλογο με τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων, δηλαδή, χαμηλό στους μεγάλους δήμους και υψηλό στους μικρούς) για την είσοδο ενός συνδυασμού στο δημοτικό συμβούλιο.
Με απλά λόγια εμείς σαν μικρός δήμος βλέπω να χρειάζεται κάποιος συνδυασμός για να εκλεγεί πάνω από το 3-4%. Στις τελευταίες εκλογές δεν ψήφισαν ούτε 10.000 δημότες (9.342 απο τους 13.000 εγγεγραμμένους) που με απλά λόγια για εκλεγεί κάποιος θα χρειάζεται πάνω από 270 έως 350 ψήφους. (Η Λαϊκή συσπείρωση με τον Σοφοκλή Τσουρουνάκη είχε πάρει 215 ψήφους ποσοστό 2.3% και δεν είχε εκπροσώπηση στο Δ.Σ)
Τέλος ότι κουβεντιάζεται για αλλαγή ορίου θητείας, πόσες τετραετίες ή πενταετίες θα μπορεί κάποιος να εκλέγεται, αυτά είναι διαπραγματεύσιμα χαρτιά και τίποτα δεν είναι σίγουρο, κουβέντα να γίνεται.....
Το σίγουρο είναι οτι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και αυτό το καταλάβαμε και με τις δηλώσεις του νυν Δημάρχου κ. Σταθάκη, αλλά και με τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης, μείζονος κ. Μυλωνάκης αλλά και ελάσσονος με τον Κώστα Κουκουράκη, μιας και ο αρχηγός της ελάσσονος κ. Αννουσάκης δήλωσε οτι δεν θα ασχοληθεί πλέον με τα κοινά.
 Πρόβλεψη θα κάνω οτι θα ηγηθούν τους συνδυασμούς στις επόμενες εκλογές οι Σταθάκης-Μυλωνάκης-Τσουρουνάκης -και στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν να βρουν τον καλύτερο, ο Κώστας είναι μακράν ο καλυτερότερος αλλά ίσως δεν δεχτεί...
Για να δούμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: