Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΚΟ

Σε ένα μικρό άρθρο σχετικά με τις ανεμογεννήτριες πάνω απο την Μελισσιά, στο "Αιολικό πάρκο Μελισσιάς" μάλιστα όπως αποκαλείται, που το εκμεταλλεύεται η γαλλική EDF En Hellas, δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα απο κατοίκους της περιοχής (άλλοι ζουν και εκτός Μελισσιάς) διορθώνοντας με οτι η Μελισσιά δεν έχει ανταποδοτικά απο την ιστορία αυτή. 
Δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω και το αρθράκι ήταν μια συνέντευξη που έδωσε ο υπεύθυνος του αιολικού πάρκου, μηχανικός κ. Σερπετσιδάκης, στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κισάμου που επισκέφτηκαν το πάρκο.
Καλό είναι που μαθαίνονται αυτά μιας και εκτός οτι δεν χρειάζονται να γεμίζουν τις κορυφογραμμές μας, δεν δίνουν και τα απαιτούμενα ανταποδοτικά σε χωριά που τις φιλοξενούν. Πάντως με τον νόμο Μανιάτη του 2011 κάτοικοι περιοχών (σε περιοχές Σητεία-Κοζάνη-Κάρυστος-Τρίπολη) που φιλοξενούνται αιολικά πάρκα είδαν τους λογαριασμούς τους μηδενικούς και με επιστροφή χρημάτων απο την ΔΕΗ.
Για να το ψάξουν.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: