Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.....

 lets do it Greece είναι το σύνθημα που κάθε χρόνο μας αφυπνίζει για να κάνουμε και μεις μια εθελοντική δράση, μια καλή πράξη, καθαρίζοντας απο τα σκουπίδια, αυτά που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, τις παραλίες, τα ρέματα, τα λιμανάκια, αλλά και ασπρίζοντας τα χωριά μας και τα στενοσόκκακα.
Δεκαπέντε περιοχές περιλάμβανε η δράση υπό την ευθύνη της δημοτικής αρχής και των πολιτιστικών συλλόγων μας, σε ολάκερο τον δήμο και παρά την λειψανδρία καθαρίστηκαν όσο μπορούσαν οι περισσότεροι χώροι. 
Φυσικά πολλοί δεν περιμένουν το σύνθημα "lets do it" και κάνουν αυτά που πρέπει, ολοχρονίς. Πάντως σαν ιδέα δεν είναι άσχημη, αλλά όπως διαπίστωσαν οι υπεύθυνοι, αλλά και όπως όλοι γνωρίζουμε σε αυτήν την χώρα, δεν μας αγγίζει αυτή η δράση και οι περισσότεροι προτιμάμε το αραλίκι στις καφετέριες.
Μάλιστα μια μεγάλη μερίδα πολιτών "καθαρίζουμε τα πάντα", απο το "πληκτρολόγιο" οπότε αφήνουμε τα "λίγα" στους λίγους.
Και του χρόνου περισσότεροι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: