Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.....

Η επιτροπή ονοματοδοσίας που έχει συσταθεί από τον δήμο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, αφού όλες οι προτάσεις της θα περάσουν από έγκριση από το Δ.Σ του Δήμου Κισάμου. Βέβαια θεωρώ ότι τα πρόσωπα που την απαρτίζουν (δεν θα γράψω ονόματα) έχουν μεγαλύτερη πείρα στα της πόλης και της ιστορίας της, απ΄όλους αυτούς που θα αποφασίσουν στο τέλος αν οι προτάσεις τους είναι σωστές.
Τέλος πάντων, μιας και είναι δύσκολο να τους πάρεις και κουβέντα, και μόνο ότι θέλουν να βγει προς τα έξω ακούγεται, θεωρώ ότι με την μόρφωση τους και μιας και είναι ενεργοί πολίτες αφού ασχολούνται με ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να έχουν και τον τελικό λόγο.... έτσι θα αποφύγουμε πολλά ειδικά τις αλληλοκατηγορίες, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην εμφανιστούν στο μέλλον....
Τώρα με ότι έχει διαρρεύσει, ακούστηκε, ότι η πόλη θα χωριστεί σε 6 θεματικά τμήματα (Ήρωες-ευεργέτες-τοπωνύμια κλπ, συν ότι θα δοθούν σε όλα τα δημόσια κτήρια ονόματα), και όσοι δρόμοι έχουν ονόματα σήμερα δεν θ΄αλλάξουν, εκτός ..... από την Ηρώων Πολυτεχνείου αυτό το μακρινάρι που μας διαπερνά, και ο θεός να το κάνει λεωφόρο. Η Ηρώων Πολυτεχνείου -ακούστηκε ότι θα χωριστεί σε τρία τμήματα για να μας διευκολύνει και να διευκολύνει και τους ταχυδρόμους.. Από τον κόμβο του Μαυροδημητράκη που θα ονομαστεί και αυτός (Μάχης Κρήτης) ως και το κόμβο του Δημαρχείου σε λεωφόρος Μάχης Κρήτης, από εκεί ως και την Πυργιανή γέφυρα θα παραμείνει το Ηρώων Πολυτεχνείου και από εκεί και πέρα σε λεωφόρο Γραμβούσας, ως και την διασταύρωση του Μαύρου Μώλους...
Αυτά και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους...ξέρω εγώ τι λέω, πολύ δύσκολο......με όλες και όλους μας, που θέλουμε να μπει το όνομα κάποιου δικού μας σε εμφανές σημείο στην πόλη....σώνει και καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: