Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Επώνυμη καταγγελία έγινε, ότι μια σκυλίτσα γέννησε 6 σκυλάκια και δεν την καλοταΐζουν, δεν την περιποιούνται και είναι αφημένη στα χέρια του ιδιοκτήτη της..  έχει ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης μέσα (τρόπος του λέγειν) και η κυρία που έκανε την καταγγελία, επώνυμα μάλιστα, σίγουρα θα αισθάνεται χαρούμενη. 
 Μπράβο στην φιλοζωική και "μπράβο"στην κυρία ... όσο για τον κύριο που είχε την σκυλίτσα με τα 6 σκυλάκια, πλήρη αδιαφορία αν μπορούσε να τα θρέψει, συν την οικογένεια του. Μάλιστα όπως λέει και το ρεπορτάζ της κυρίας που διευθύνει την ομοσπονδία "βεβαιώθηκαν και όλα τα διοικητικά πρόστιμα ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ.".Φανταστείτε να τον έπιαναν να τα είχε πετάξει, όπως συνηθίζεται στα μέρη μας, τα σκυλάκια σε καμιά ρεματιά ..υπολογίζω ότι θα τον εκτελούσαν στην πλατεία Τζανακάκη για παραδειγματισμό. Τώρα θα αναγκαστεί να πουλήσει το σπίτι του (χιλιάδες ευρώ είναι αυτά) συν ότι άλλο έχει για να πληρώσει τα διοικητικά πρόστιμα επειδή η σκυλίτσα δεν ήταν τσιπαρισμένη, δεν ήταν καλοχτενισμένη, δεν ήταν σε ευήλιο δωμάτιο και δεν είχε παπουτσάκια για την νυχτερινή της τσάρκα.... 
Τα 6 σκυλάκια θα βρουν νέους ιδιοκτήτες μιας και τα πήραν....  και η ζωή συνεχίζεται.... αυτά μέσα στην πόλη μας και καλό είναι πλέον να προσέχουν όλοι οι ιδιοκτήτες από τις επώνυμες καταγγελίες, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ακόμα δεμένους σκύλους.
Για την καταγγελία, έγραψε και ένας φίλος μου, στα σχόλια, ότι χρειάζεται  θάρρος για να γίνει... συμφωνώ, για φανταστείτε τώρα αυτόν τον ταλαίπωρο, να πάρει το ποδήλατο του και να γυρίζει τις γειτονιές κάνοντας καταγγελίες ... δεν θα προλαβαίνει η αστυνομία να πηγαίνει,... και θα έχει και θάρρος.
Κάπου μπερδευτήκαμε.. με το θάρρος που αποκτήσαμε για καταγγελίες, νομίζω υπάρχουν και άλλες λύσεις που μπορείς να δώσεις στον άλλο να καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι λάθος.. μιας και τον ξέρουμε .... σε όλες τις άλλες καταγγελίες ο δράστης είναι άγνωστος.
Φυσικά έστω και δεμένη μια σκυλίτσα σε σπίτι περνά πολύ καλύτερα από το αν την αφήσουμε στην εθνική οδό για να την ξεφορτωθούμε... κύριοι και κυρίες της ομοσπονδίας, που στα μέρη σας είναι συχνό φαινόμενο. 

Υ.Σ Είμαι και εγώ φιλόζωος, αλλά δεν ψάχνω στα σπίτια των άλλων, για να δω αν τα σκυλάκια τους είναι καλοταϊσμένα..... και φυσικά όλα τα παραπάνω είναι γνώμη μου.

2 σχόλια:

Μπορμπουδάκης Γιώργος είπε...

Χωρίς να είναι προσωπικό. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι το να έχεις ζώα στο σπίτι σημαίνει και υποχρεώσεις απέναντι τους. Διαφορετικά ας μην τα έχεις καθόλου αν είναι να τους πετάς 1 πιάτο φαΐ και να τα έχεις χειμώνα καλοκαίρι σε ένα βαρέλι. Πρέπει σαν λαός να αποκτήσουμε παιδία είτε αυτό είναι για την προστασία ζώων είτε της φύσης κτλ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μάλλον δεν κατάλαβες την δημοσίευση μου οπότε για σένα προορίζεται το αστείο (μην το πάρεις προσωπικά)... Εφόσον είναι γνωστός ο ιδιοκτήτης και τον ξέρουμε, ή τον ξέρει η καταγγέλουσα δεν χρειάζεται καταγγελία αλλά συνέτιση για να καταλάβει .. Τα βαρελόσκυλα ανήκουν σε άλλη κατηγορία και όλοι ξέρουμε οτι ούτε μπορούμε να τα ακουμπήσουμε ούτε να εξαλείψουμε επώνυμα....Καλημέρα
Δεν υπερασπίζομαι κανένα απλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι στους γνωστούς ιδιοκτήτες που έχουν σκυλιά δεμένα.