Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ

Ομόφωνα επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων (Εuropean Criminal Bar Association)  ο Κισαμίτης Ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, στις εκλογές που διεξήχθησαν στο Όσλο Νορβηγίας, στις 21 Απριλίου 2018.
Η Ένωση Ευρωπαίων Ποινικολόγων, όπως είναι γνωστό, είναι η κορυφαία πανευρωπαϊκή οργάνωση του κλάδου, που συμπεριλαμβάνει στους κόλπους τους πλέον καταξιωμένους ποινικολόγους, δικαστές και ακαδημαϊκούς της Ευρώπης.
Στόχος της νέας ηγεσίας της Ένωσης, είναι η εφαρμογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο των αρχών της δίκαιης δίκης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καταπολέμηση των ανισοτήτων μεταξύ των κρατών μελών.
Για το λόγο αυτό,  προωθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ευρωπαϊκά Όργανα την υιοθέτηση της λεγόμενης “Agenda 2020” περί αποτελεσματικής ενίσχυσης της προστασίας των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών σε όλα τα Κράτη Μέλη.
Η εκλογή του Έλληνα Ποινικολόγου στα άνω όργανα κρίνεται πολύ σημαντική, καθώς θα δώσει φωνή και υποστήριξη για τα θέματα που ειδικότερα απασχολούν και την Ελληνική Δικαιοσύνη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: