Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΙΚΑΚΗ

Παρ όλο που το καλοκαίρι τελειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του όμορου Δήμου Σελίνου Κανδάνου κ. Μπικάκης συνεχίζει να στέλνει μήνυμα -μάλλον για την νέα χρονιά- στον Δήμο Κισάμου στις υπηρεσίες και όπου αλλού θέλει αυτός να φτάσει. 
Λέει λοιπόν στην δήλωση του
" Όπου τα αρμόδια δικαστήρια αποφάνθηκαν περί των ορίων της χρήσης εκάστου Δήμου στην παραλία Ελαφονησίου, δικαίωσαν το Δήμο Καντάνου και Σελίνου τόσο στον Α’ βαθμό, δηλαδή στο Ειρηνοδικείο όσο και στο Εφετείο. Και τα δύο αυτά δικαστήρια έκριναν πως η νοητή γραμμή που διέρχεται από την πηγή Βουλισμένη, αποτελεί το όριο μεταξύ των δύο Δήμων. Για το λόγο αυτό διέταξαν το Δήμο Κισάμου να απομακρυνθεί από το τμήμα που παρανόμως είχε καταλάβει στην παραλία. Το νέο δικαστήριο, τρίτο στη σειρά αποφάνθηκε πως οι κοινές υπουργικές αποφάσεις παραχώρησης χρήσης των παραλιών στους δήμους πανελλαδικά είναι αντισυνταγματικές, υιοθετώντας την άποψη του ΣτΕ επ αυτού, δηλαδή δεν τοποθετήθηκε στην ουσία της υπόθεσης. Επομένως δεν αναιρεί τις αποφάσεις των δύο προηγούμενων δικαστηρίων.
Ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης για μια ακόμα φορά οδηγεί σε ένταση τις σχέσεις των δύο δήμων, εξαιτίας του Ελαφονησίου. Παραβιάζει τα σύνορα που ρητά ορίζει το δικαστήριο τοποθετώντας ομπρελοκαθίσματα εντός των ορίων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.
Ο Δήμος Κισάμου επιμένοντας στην άγονη αντιπαράθεση και στην παραβίαση της νομιμότητας όσον αφορά τα σύνορα δυναμιτίζει τη συνεργασία των δύο δήμων, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προβολή και προστασία του Ελαφονησίου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ 
ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: