Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε το 1937 στο Δραπανιά και τελειώνει το εκεί δημοτικό. Δίνει εισαγωγικές εξετάσεις για το Γυμνάσιο Κισάμου αλλά αποτυγχάνει. Μετά την αποτυχία του, να εισαχθεί στο Γυμνάσιο, φεύγει από το χωριό του και καταλήγει στην Αθήνα όπου πιάνει δουλειά σερβιτόρος σε καφενείο της Πλάκας. Το επόμενο έτος διορίζεται στον Ο.Τ.Ε. ως οδηγός ανελκυστήρα. Μετά από 4 χρόνια τον απολύουν για την κομματική του δράση. Επιστρέφει στον Δραπανιά και ασχολείται με το μικροεμπόριο.
Από το 1955 γράφει άρθρα για την καθημερινή εφημερίδα των Αθηνών «ΑΘΗΝΑΪΚΗ». Το 1961 γράφεται στην Δημοσιογραφική Σχολή «ΟΜΗΡΟΣ» και σαν απολυτήριο προσκομίζει τα άρθρα του που είχε γράψει στην ΑΘΗΝΑΙΚΗ. Πιάνει δουλειά σαν οδηγός ταξί και τις μέρες που δεν εργάζεται παρακολουθεί σαν ακροατής τις παραδόσεις της Φιλοσοφικής και Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1963 προσλαμβάνεται ανταποκριτής του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» και τακτικός συνεργάτης (της ειδικής έκδοσης, όπου έκανε τότε για την Κρήτη) του «ΒΗΜΑΤΟΣ». Μετά από 4 μήνες αποχωρεί και απο εκεί και εκδίδει την Μηνιαία Πολιτική Επιθεώρηση «ΚΑΜΠΑΝΑ». Το καλοκαίρι του 1968 η χούντα τον συλλαμβάνει και τον παραπέμπει στο Στρατοδικείο όπου καταδικάζεται, «δι' ἁπλή ἀπείθειαν εἰς διαταγή στρατιωτικῆς ἀρχῆς», σε έξι μήνες φυλάκιση, την οποία εξέτισε στις φυλακές Αβέρωφ και Αίγινας. Μετά την αποφυλάκιση του εργάζεται πάλι σαν ταξιτζής  
Τα τελευταία χρόνια ο αείμνηστος Γιάννης Φουράκης υπήρξε μία θρυλική και πρωτοποριακή μορφή του σύγχρονου ελληνισμού. Πρώτος αυτός στην Ελλάδα, ήδη από τη δεκαετία του 1970, έφερε την «επιστημονική φαντασία» στην έρευνα και την αναζήτηση, γι’ αυτό και δίκαια τον αποκάλεσαν Έλληνα «φον Νταίνικεν».
Πρώτος αυτός μίλησε για την περίφημη «Ομάδα Έψιλον», πολύ προτού κάποιοι άλλοι την εκμεταλλευτούν ως «μόδα». Θα λέγαμε ακόμη ότι ήταν κι ένας προφήτης του μέλλοντος, αφού τα περισσότερα απ’ όσα προέβλεψε επαληθεύτηκαν με τρόπο εντυπωσιακό.
Μένει όμως να επαληθευτούν κι άλλα, τα σημαντικότερα, που έχουν να κάνουν με το εγγύς μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων!
Να σημειώσουμε ότι ο Φουράκης πίστευε πάντοτε στη μοναδικότητα των Ελλήνων και του ελληνικού έθνους, όχι μόνο για λόγους πολιτικούς και ιστορικούς, αλλά και για λόγους φυλετικούς-βιολογικούς: εντύπωση προκάλεσε κάποτε η εκτίμησή του ότι «άλλο πράγμα είναι ο άνθρωπος και άλλο ο Έλλην», υπονοώντας ότι οι Έλληνες είναι υιοί θεών!…
Η άποψη αυτή του Φουράκη εμπεριέχεται και στη δήλωση του τότε προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη, το Πάσχα του 1985, ότι «είμεθα έθνος ανάδελφον»…
Μερικά απο τα βιβλία του  είναι: Σιωνιστικές Συνωμοσίες, Εβραίοι, οι πλαστογράφοι της Ελληνικής Ιστορίας, Πρώτη σύγκρουση Ελλήνων-Εβραίων, Τα προ-μηνύματα των Δελφών, Το μίσος των Εβραίων, Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα, Κύδος Ελλήνων, κα που κυκλοφόρησαν απο τις εκδόσεις Τάλως Φ.
Πέθανε το 2010.
ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

τι ανοησίες είναι αυτές ποιος αλήθεια υπογράφει το κείμενο θα ήθελα να ξέρω η συγκεκριμένη ιστοσελίδα το υιοθετεί κιόλας? Αλήθεια πως το λέει "άλλο ο άνθρωπος και άλλος ο Ελλην" δε πάμε καλά μου φαίνεται για να σοβαρευτούμε λίγο γιατί είναι στραβό το κλίμα αν το φάει και ο γάιδαρος χαθήκαμε .

Χοχλακη Αννα

Michalis Fourakis είπε...

Χοχλάκη Αννα *Θα ήταν καλύτερα ν΄γραφες ---Αφού ήθελες να κάνεις κριτική--- Δέν ξέρω,δέν
καταλαβαίνω καίτο θέμα τελείωσε. Φουράκης Μιχάλης.