Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ

Προσφάτως μάθαμε πως μια ομάδα ερευνητών επανεξέτασε τα ευρήματα (δόντια γνάθους) του Graecopithecus εικόνα 1 (που είχαν κλαπεί από Γερμανούς επί κατοχής απο το Ίλιον της Αττικής) και άλλα που βρέθηκαν στην Βουλγαρία, και απόδειξαν ότι προέρχονται από.. άνθρωπο 7,2 εκ χρόνων. Γεγονός που καθιστά την ευρύτερη περιοχή της Ελλάδος ως την ανθρωπογενής.
Graecopithecus

Προσφάτως ανακαλύφθηκαν και στην Κρήτη ανθρώπινα ίχνη, που αλλάζουν την ..συμβατική "αφήγηση" (δηλαδή το παραμύθι) της εξέλιξης του ανθρώπου: Τα αποτυπώματα είναι 5.7 εκ χρόνων και έγιναν σε μια εποχή, που οι προηγούμενες έρευνες των επιστημών έβαζαν τους πρόγονους μας στην Αφρική, να περπατούν με πόδια πιθήκων.
Αustrapithecus
Από την ανακάλυψη των απολιθωμάτων του Αustrapithecus στην Νότια Ανατολική Αφρική, που έγινε στα μέσα του 20ου αιώνα η επιστήμη .."κόλλησε" ότι η προέλευση της ανθρώπινης γραμμής ευρίσκεται στην Αφρική. Είναι η γνωστή "αφροκεντρική" θεωρία. Αυτήν αναμασούσαν όλοι οι επιστήμονες - πολλοί με το αζημίωτο. Αλλά η ανακάλυψη ανθρωπίνων ιχνών σε Αττική και Θράκη και τώρα 5.7εκ χρόνων στην Κρήτη (Κίσαμο) από μια διεθνή ομάδα ερευνητών, ανατρέπει αυτή την απλοϊκή εικόνα και προτείνει μια περίπλοκη πραγματικότητα ..που θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.
Τα ανθρώπινα πόδια έχουν ένα πολύ χαρακτηριστικό σχήμα, διαφορετικό απ όλα τα άλλα χερσαία ζώα. Τα πόδια των (υποτιθέμενων) στενότερων συγγενών μας,των μεγάλων πιθήκων, ομοιάζουν περισσότερο με χέρι με ένα hallux, που μοιάζει με αντίχειρα και κολλάει στο πλάι. Τα ίχνη στο Laetoli της Τανζανίας (3.7 εκ χρόνων) τα οποία πιστεύεται ότι έγιναν από Αustrapithecus είναι αρκετά παρόμοια με αυτά των σύγχρονων ανθρώπων,αλλά η πτέρνα είναι στενότερη και το πέλμα δεν διαθέτη σωστή καμάρα. Αντίθετα ο 4,4 εκ χρόνων Ardipithecus ramidus απο την Αιθιοπία, έχει πόδι που μοιάζει με των πιθήκων. Οι ερευνητές που
Ardipithecus ramidus
περιέγραψαν τον Ardipithecus ισχυρίστηκαν οτι αυτό συμβαίνει διότι το ανθρώπινο πόδι δεν είχε εξελιχθεί ακόμη εκείνη την εποχή.

Αλλά τα νέα αποτυπώματα του Τράχηλα στην Κίσαμο έχουν σαφώς μια ανθρώπινη μορφή! Το μεγάλο δάκτυλο είναι παρόμοιο με το δικό μας σε σχήμα μέγεθος και θέση. Συνδέεται επίσης με ένα ξεχωριστό τρόπο στο πέλμα, που δεν υπάρχει στους πιθήκους. Το πέλμα του ποδιού είναι αναλογικά μικρότερο απ΄ότι στα αποτυπώματα του Laetoli, αλλά έχει την ίδια γενική μορφή.Εν ολίγοις, το σχήμα των αποτυπώσεων του Τράχηλα δείχνει ξεκάθαρα ότι ανήκει σε πρώιμους ανθρώπους,κάπως πιο πρωτόγονους από τον άνθρωπο Laetoli. Ευρέθηκαν σε μια αμμώδη παραλία, πιθανός ένα μικρό δέλτα ποταμού (λίμνης) ενώ τα εδάφη στο Laetoli έγιναν από ηφαιστειακή τέφρα.
Με ηλικία 5.700.000 χρόνων, ο άνθρωπο του Τράχηλα, είναι περισσότερο από 1.000.000 χρόνια αρχαιότερος από τον πιθηκοειδή Ardipithecus ramidus. Αυτό  έρχεται σε αντίθεση με την υπόθεση ότι ο  Ardipithecus είναι άμεσος πρόγονο των μεταγενέστερων ανθρωποειδών και στην ουσία την ...καταρρίπτει. Διότι τα ανθρώπινα ίχνη του Τράχηλα είναι ασφαλώς χρονολογημένα, και την εποχή (Μειόκαινο) που έγιναν η έρημος Σαχάρα δεν υπήρχε,και η Κρήτη δεν είχε απομακρυνθεί ακόμα την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτή "η ανακάλυψη αμφισβητεί το καθιερωμένο παραμύθι της πρώιμης ανθρώπινης εξέλιξης και είναι πιθανόν να προκαλέσει πολύ συζήτηση" λέει ο P. E. Ahlberg εκ των συγγραφέων της νέας ανατρεπτικής επιστημονικής μελέτης.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντική ανακάλυψη και συγχαρητήρια στην επιστημονική ομάδα διότι με την εργασία τους ανατρέπουν την προέλευση του ανθρώπου με απροσδόκητο τρόπο.
Επίσης εάν ερευνηθεί σωστά, διεπιστημονικά, ελεύθερα και αδογμάτιστα ο ευρύτερα ελληνικός -αιγαιακός χώρος, θα δώσει ανθρώπινα ευρήματα από ακόμη αρχαιότερες περιόδους. (10-20 εκ χρόνων) Είναι όμως η επιστημονική κοινότητα έτοιμη να αποτινάξει το matrix στο οποίο κλείστηκε και μας έκλεισε,να ζητήσει συγνώμη για τους δογματισμούς της και την πλάνη την οποία δίδασκε σε θέσφατα και αφορισμούς;  
Γ. Λεκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: