Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 1821

Γράφει ο Άγγλος περιηγητής Robert Pashley στο δίτομο βιβλίο του "Ταξίδια στην Κρήτη" για μια περίεργη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που του εκμυστηρεύτηκε κάποιος Αντώνιος Χαραδάκης !!! κάτοικος Νοπηγείων το 1821. 25 Έλληνες έσκαψαν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Νοπήγεια και βρήκαν δυο αγάλματα, μια γυναικεία μορφή και ένα παιδάκι. Τα ευρήματα έφυγαν με καΐκι για το Ανάπλι (Ναύπλιο), όπου και πουλήθηκαν, κάθε ένας απο τους 25 εργάτες πήρε απο 9 δολάρια.
Στην περιοχή ερχόταν και κάποιος Μήλιος (απο την Μήλο) Ιωάννης ο επονομαζόμενος και Αντίκα-Γιάννης και αγόραζε κάθε τι παλιό, μάλιστα συστηνόταν σαν έμπορος αρχαιοτήτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: