Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ....

Χθες καθαρογράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν τα πρακτικά του Δ.Σ Κισάμου σχετικά με την αγορά του ακινήτου ιδιοκτησίας Λυγιδάκη στην ανατολική Σκαλίδη.
Ο κ. Δήμαρχος που εισηγήθηκε το τρίτο θέμα ημερήσιας διάταξης θέμα, έκανε γνωστό στο Συμβούλιο τα παρακάτω: 
Σας γνωρίζω ότι ο Δήμος προτίθεται να αγοράσει το ακίνητο ιδιοκτησίας κ. Λυγιδάκη Ιωάννη (το παλιό φαρμακείο) το οποίο βρίσκεται στην οδό Σκαλίδη του Δήμου µας και επιπλέον έχει πρόσοψη και στην οδό Καμπούρη.
Το εν λόγω κτίριο θεωρώ ότι είναι το µόνο κατάλληλο προκειμένου να γίνει σύνδεση των οδών Σκαλίδη µε Καμπούρη – Βρύση Μαρή.
Επίσης το ακίνητο αυτό πέρα από τη δυνατότητα ανάπλασης και σύνδεσης των οδών, ενδείκνυται να χρησιμοποιηθεί και για κάλυψη κτιριακών αναγκών του Δήμου µας όπως π.χ. Αποθήκη αρχείου, δημοτικά ουρητήρια κλπ).
 - Ο κ. Μυλωνάκης είπε: Συμφωνώ να προχωρήσουν οι διαδικασίες αγοράς και προτείνω να είμαι ο ίδιος στην επιτροπή. Θέλω να προσθέσω όµως ότι πρέπει να ζητήσουµε γνωμοδότηση από το Νομικό Σύμβουλο του ∆ήµου και εκτίμηση από τους ορκωτούς εκτιμητές.
- Ο κ. Δήμαρχος είπε: Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπεται εκτίμηση από ορκωτούς εκτιμητές για ακίνητο η αξία του οποίου είναι κάτω από 58.600 Ευρώ. Οπότε µε δεδομένο ότι έχουμε προσφορά του ιδιοκτήτη ότι το πουλάει αντί του ποσού των 40.000 Ευρώ, δεν χρειάζονται ορκωτοί εκτιμητές. 
- Δεν νομίζω ότι είναι κανείς αντίθετος με την αγορά και μπράβο στην δημοτική αρχή που την προχώρησε, φυσικά είναι μια ελπίδα για ανάπτυξη της ανατολικής Σκαλίδη, να μπει επιτέλους λίγο φως και σε αυτό το κομμάτι της πόλης, όμως επ' ουδενί δεν πρέπει να γίνουν εκεί ουρητήρια όπως προτείνουν γιατί τότε μιλάμε για υποβάθμιση της περιοχής. Το κτήριο πρέπει να πέσει να γίνει η σύνδεση του με την Βρύση του Μαρή (πρέπει να ανοιχτή και ο δρόμος από εκεί και κάτω), ώστε να αποκτήσει λίγο χρώμα η πόλη. Τα ουρητήρια πρέπει να είναι σε πολυσύχναστο μέρος (έχουμε δημιουργήσει τέτοια!!!1) και όχι μέσα στην παλιά πόλη που όλο γίνεται ανάπλαση και όλο πίσω πάει.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει αυτό που λέει η εισήγηση... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: