Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΕΡΓΑ

Τελευταία μέρα των καλοκαιρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Σκαλίδη, απο αύριο η κάθετος (Ομογενών Αμερικής) θα είναι ανοικτή προς την πλατεία Τζανακάκη. Φυσικά εντός των ημερών λήγει και η προσωρινή πεζοδρόμηση της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου και Τζανακάκη... και αναμένουμε. Δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα επί αυτού και πιστεύω η δημοτική αρχή να έχει βγάλει τα συμπεράσματα της. Ειδικά τις τελευταίες μέρες έχουν μετατοπιστεί και 3-4 μέτρα προς νότια τα κράσπεδα, γιατί τα φορτηγά τροφοδοσίας ...δυσκολεύονται. Δεν πρέπει να τα λέμε, λένε κάποιοι, και συμφωνώ δεν πρέπει ...να τα λένε αυτοί που δεν ζουν εκεί... όσοι ζουν και αναπνέουν όμως εκεί κοντά μάλλον έχουν το δικαίωμα. 
Μια συγκοινωνιακή μελέτη θα ήταν οτι πρέπει όχι μόνο για την κάθε πλατεία, αλλά για όλη την πόλη.... είναι καιρός να παρθούν οι σωστές αποφάσεις και όχι πρόχειρες όπως κάνουμε χρόνια τώρα .. μονοδρομώντας, κόβοντας και ράβοντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, για να εξυπηρετήσουμε πρόσκαιρες καταστάσεις. Μια συγκοινωνιακή μελέτη που θα αναδείξει όλη την πόλη και όχι μεμονωμένα τα κέντρα που θέλουμε -ουν να αναδείξουμε.
Τα προσωρινά δείχνουν οτι δεν έχουμε όραμα και αυτό φαίνεται με τις σπασμωδικές κινήσεις που γίνονται κάθε χρόνο και αναιρούνται... αυτόματα με το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου. Ας δώσουν και ας αποδεχτούμε μια λύση απο έμπειρους συγκοινωνιολόγους, που θα εφαρμοστεί δίχως αντιρρήσεις απ΄όλους. Σε καμιά πόλη του κόσμου δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στην πόλη της Κισάμου και περιμένω με αγωνία να δω πως θα εφαρμοστεί και η μονοδρόμηση της μισής Σκαλίδη όταν πλέον όλοι οι παράλληλοι δρόμοι οδηγούν στο ίδιο σημείο.
Δεν μπορεί όλοι οι δρόμοι να είναι απο ανατολή προς δύση.. κάποιος πρέπει να είναι και απο δύση προς ανατολή, αυτός όμως όπως θα δείτε μετά την εφαρμογή της μονοδρόμησης δεν υπάρχει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: