Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Η δημοτικότητα της πόλης του Ντουμπρόβνικ τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο ανερχόμενη. Το 2016, οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων ήταν 529 με 799.916 επιβάτες, ενώ το 2015 ήταν 475 και το 2014 ήταν 463. Πέρσι τον Αύγουστο, σε μια μόνο ημέρα, 10.388 επισκέπτες αγόρασαν εισιτήρια για να περπατήσουν στα αρχαία τείχη του Ντουμπρόβνικ, αριθμός ρεκόρ που αναμένεται να ξεπεραστεί αυτό το καλοκαίρι.
Ο δήμαρχος της πόλης βλέποντας αυτά τα νούμερα είπε οτι πρέπει να βάλει πλαφόν στα κρουαζιερόπλοια και στους τουρίστες γιατί...
-  Δεν είμαι εδώ για να ευχαριστήσω τους ανθρώπους, αλλά για να βελτιώσω την ποιότητα ζωής. Ορισμένες από τις εταιρείες των κρουαζιερόπλοιων θα διαφωνήσουν με αυτό που λέω, αλλά ο κύριος στόχος μου είναι να εξασφαλίσω ποιότητα για τους τουρίστες και δεν μπορώ να το κάνω διατηρώντας την κατάσταση όπως είναι τώρα. Θα χάσουμε χρήματα τα επόμενα δύο χρόνια -ίσως ένα εκατομμύριο ευρώ μειώνοντας τον αριθμό των τουριστών- αλλά μελλοντικά θα κερδίσουμε πολύ περισσότερα. Αξίζει να είμαστε ένας κορυφαίος ποιοτικός προορισμός."
Αυτά λοιπόν κι ας παραδειγματιστούμε να κάνουμε τα ίδια στον Μπάλο, στο Ελαφονήσι ..ας κλέψουμε ιδέες προοδευτικές προς όφελος όλων αντί να κοιτάμε τις τραγικές καταστάσεις δίχως να κάνουμε τίποτα.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εμείς σε Μπάλο και Ελαφονήσι έχουμε ξεπεράσει το Ντουμπρόβνικ, αλλά αν δεν κάνουμε απο του χρόνου διορθωτικές κινήσεις θα τα χάσουμε όλα μέσα σε λίγα χρόνια... και δεν είναι δική μου διαπίστωση αλλά ΟΛΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: