Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Oι αναπτυξιακές προτάσεις που αφορούν την περιοχή μας και κατατέθηκαν τόσο στον Περιφερειάρχη Κρήτης, όσο και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενόψει μάλιστα της επίσκεψης του τελευταίου στην Κρήτη, στις 20 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης.
Οι προτάσεις του Δήμου Κισάμου είναι οι εξής:
1. Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Θεωρείται επιβεβλημένο όπως και στην μελέτη Στρατηγικού σχεδιασμού, η μελέτη-κατασκευή του εν λόγω έργου να συμπεριλαμβάνει στους όρους σύμβασης κατασκευής όλο το μήκος του από το Λιμάνι Κισάμου-Πύλη σύνδεσης Ιονίας Οδού με Ευρωπαϊκά Οδικά δίκτυα –Αρχή Νότιου Οδικού Άξονα, μέχρι την Σητεία με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση  και Λ.Ε.Α με ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα.
2. Έγκριση έργου Αποκατάσταση Λιμνοδεξαμενής Χρυσοσκαλίτισσας προϋπολογισμού 4.700.000 Ευρώ και εντολή να προχωρήσει η μελέτη αποκατάστασης Λιμνοδεξαμενής Αγίων Θεοδώρων. Το παραπάνω έργο συμβάλλει στην διατήρηση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Κισάμου.
3. Ολοκλήρωση του κάθετου Οδικού Άξονα Καλουδιανά-Χρυσοσκαλίτισσα.
4. Εφαρμογή και υλοποίηση του σχεδίου προμελέτης ΡΟΓΚΑΝ για το Λιμάνι Καβονησίου Κισάμου ώστε να αποκτήσει την δομή που απαιτείται για να είναι όντως η Πύλη της Ιονίας Οδού και σύνδεσης με τον Β.Ο.Α.Κ.
5. Χρηματοδότηση προϋπολογισμού 400.000 Ευρώ για την ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ Κισάμου και έγκριση ως έχει του ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Ιναχωρίου.
6. Χρηματοδότηση για δημιουργία και λειτουργία Μουσείου Μουσικών στις Λουσακιές. Το εν λόγω Μουσείου για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη προϋπολογισμού 2.500.000 Ευρώ, θα συμβάλλει στην διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Ν.Χανίων και της Κρήτης γενικότερα και θα υπάρχει και διασύνδεση με τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για μετάδοση αυτής της κληρονομιάς.
7. Ολοκλήρωση Ε.Μ.Π των περιοχών NATURA του Δήμου Κισάμου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει συνολική και καθολική προστασία και διατήρηση του φυσικού οικοσυστήματος της Κρήτης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: