Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ .....

Θα τολμήσω να πω ότι η δημοτική αρχή αιφνιδίασε την αντιπολίτευση προχθές στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας προ ημερησίας οτι θα κατατεθούν προτάσεις προς την περιφέρεια που θα πάνε μετά και στον Πρωθυπουργό για το τι μας λείπει...
Την αιφνιδίασε γιατί δεν περίμεναν οι όσοι απο την αντιπολίτευση παραβρέθηκαν, 5 αν δεν κάνω λάθος, οτι μέσα σε 20 λεπτά θα είχαν έτοιμες και ιεραρχημένες τις προτάσεις ανάπτυξης της περιοχής. Θα μου πείτε τώρα σιγά που δεν ξέρουμε τι μας λείπει ... Όλα μας λείπουν αλλά μάλλον ο αιφνιδιασμός ήταν τι να πρωτοπούν.
Από την αντιπολίτευση λοιπόν μίλησαν Μαυροδημητράκης- Κουκουράκης - Χαιρετάκης που φυσικά δεν είχαν λόγο να μην συμφωνήσουν σε όλες τις προτεινόμενες προτάσεις απο την δημοτική αρχή, φυσικά συμπλήρωσαν και άλλα, που όμως δεν ήταν σωστό να μεταφέρουν στον περιφερειάρχη (λες και δεν τις ξέρει τις ελλείψεις μας) παραπάνω απο 5-6. Μην φανούμε και λιγούρηδες!!!
- Ο κ. Μαυροδημητράκης έβαλε στην κουβέντα του την Λιμνοδεξαμενή Πλατάνου* και το Νέο Λύκειο Κισάμου που το θεωρεί απαραίτητο, ο κ. Κουκουράκης που είπε οτι πρέπει να μπει η Ολοκλήρωση Ε.Μ.Π των περιοχών NATURA του Δήμου Κισάμου, που μπήκε τελικά σαν 7ο θέμα και ο κ. Χαρετάκης που και αυτός αναφέρθηκε στην λιμνοδεξαμενή Πλατάνου, αλλά συγχρόνως ξαναέκανε την πρόταση που είχε κάνει και παλαιότερα, να ιεραρχήσουν σε ειδικό συμβούλιο τι είναι οι τοπικές ανάγκες της περιοχής, να υπογραφούν απ΄όλους και να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή μας ζητηθούν. Μάλιστα ανέφερε με χιούμορ πιστεύω οτι οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα είμαστε και την επόμενη φορά !!!!
Έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα και πραγματικά είναι τόσα που θα μπορούσαν να βάλουν στις προτάσεις για χρηματοδότηση που .. δικαιολογημένα το μυαλό μας σταματάει στα 7 αυτά γνωστά και χιλιοειπωμένα θέματα. Ας ελπίσουμε οτι θα μας χρηματοδοτήσουν κάποιο έργο, αν και κατά γνώμη μου και ενδεχομένως των περισσότερων αν τους ρωτήσεις σήμερα, πρώτο έργο έπρεπε να μπει ένα εφικτό έργο που δεν είναι άλλο απο την χρηματοδότηση του Γενικού πολεοδομικού του Δήμου που τόσο έχει στεναχωρήσει και στεναχωρεί το σύνολο του πληθυσμού της Κισάμου.

* Για την λιμνοδεξαμενή Πλατάνου, ο δήμαρχος είπε οτι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι για την μελέτη και δεν χρειαζόμαστε χρηματοδότηση και θα το δείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: