Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΓΑΛΟΥΒΑΣ 2015

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στις γειτονίες των χωριών μας που χάνονται μέσα στον χρόνο
Μια από τις 21 γειτονιές των Λουσακιών ο Γαλουβάς, ίσως η πιο ιστορική γειτονιά από απόψεως Κρητικής μουσικής μιας και σ΄αυτήν γεννήθηκε ο μεγάλος βιολίστας Τριανταφυλλάκης Στέφανος η Κιώρος που το 1750 πρωτόπαιξε όπως λένε τον Λουσιακανό συρτό στο γάμο ενός Πάτερου!
Δυστυχώς σήμερα στην μικρή αυτή γειτονιά υπάρχουν αρκετά σπίτια εγκαταλελειμμένα και αφημένα στον χρόνο, που προκαλούν λύπη! Δείτε φωτο ..
....

Δεν υπάρχουν σχόλια: