Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Στο ∆ήµο Κισάμου ανήκει το Κληροδότηµα Ανδρέα Σαριδάκη (Οικισµός Κερά Τοπικής Κοινότητας Ρόκας της ∆ηµοτικής Ενότητας Μηθύµνης), και στην ιδιοκτησία του Κληροδοτήµατος ανήκουν δυο (2) διαµερίσµατα που βρίσκονται στην Αθήνα και συγκεκριµένα στο Παγκράτι. Το ένα επι της οδού Στράβωνος 21 και Αριστάρχου 22 και το δεύτερο επι της οδού Στράβωνος 14.
Από αυτά τα διαμερίσματα ενοικιάστηκε πρόσφατα το ένα, μετά από απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας, στην τιμή των 150Ε μηνιαίως, με επιβάρυνση στον νοικάρη να φτιάξει ότι ζημιές υπήρχαν σε αυτό, μιας και ήταν ξενοίκιαστο από τον 2012. Το άλλο ακόμα περιμένει νοικάρη. 

Θέλω να πω ότι στον δήμο μας σίγουρα υπάρχουν μαθητές-σπουδαστές-φοιτητές που δεν έχουν οι οικογένειες τους την δυνατότητα να πληρώνουν νοίκια -ειδικά αυτήν την περίοδο-στην Πρωτεύουσα. Μήπως λοιπόν θα ήταν θεού δώρο να αναλαμβάνουν την συντήρηση του -φυσικά κατόπιν κλήρωσης - και να μένουν σπουδαστές ή φοιτητές από άπορες οικογένειες; Είναι τόσα πολλά τα διαφυγόντα έσοδα από τον δήμο μας, ειδικά κάτι μεγαλοϊδιοκτήτες που έχουν 30 χρόνια ξεχάσει να πληρώσουν το νερό ..που νομίζω τα 1800Ε είναι αμελητέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: