Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ο ΠΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ "ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΦΡΥΚΤΩΡΙΩΝ"

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε την ανακοίνωση της εφορείας αρχαιοτήτων Ηρακλείου να απαγορεύει μία μέρα πριν, την  διοργάνωση εκδήλωσης  για την αναπαράσταση και αναβίωση των Μινωικών Φρυκτωριών στις 17-5-2015 στη ενότητα της Πεδιάδος Ηρακλείου. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι με την αρχαιολογία έχουν κοινό στόχο, την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστική μας κληρονομιάς. Όμως η προστασία της πολιτιστική μας κληρονομιάς δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα μόνο της αρχαιολογίας, είναι δικαίωμα και των Πολιτιστικών Συλλόγων και των ευαισθητοποιημένων πολιτών. Οταν σε μια τέτοια προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστική μας κληρονομιάς συμμετέχουν δεκάδες Σύλλογοι, Δήμοι και χιλιάδες πολίτες  υπό το φως του Ηλίου σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα καταστροφής των αρχαίων.
Αντίθετα η αδράνεια και το σκοτάδι φέρνουν την αρχαιοκαπηλία και την καταστροφή των αρχαίων μας. Πρέπει η αρχαιολογική υπηρεσία να σταθεί στο ύψος της ,να πάρει πίσω την απόφαση της , να συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο γεγονός και να λειτουργήσει δημιουργικά έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία στη σημαντική αυτή εκδήλωση. Διότι διαφορετικά αφήνει ένα αναπάντητο ερωτηματικό για τα κίνητρα που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση μία μέρα πριν την εκδήλωση.
Η Παγκρήτια Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων αισθάνεται την υποχρέωση να γίνει συμμέτοχος, συμπαραστάτης και συνταξιδιώτης στη προσπάθεια  του Συλλόγου  "Συνομιλώντας με το Μινωικό Πολιτισμό",  με το Σύλλογο για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδος και με κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη για την μελέτη, ανάδειξη και προβολή των Μινωικών Φρυκτωριών.
Με εκτίμηση
Για λογαριασμό της Π.Ε.Π.ΣΥ.
Ο πρόεδρος                             Η γραμματέας
Κουνελάκης Στέλιος                  Πελαντάκη Αγγελική

Δείτε εδώ τι είναι οι Μινωικές Φρυκτωρίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: