Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ

Το νέο σύμβολο του δήμου Κισάμου.....πάνω σε σε αρχαίο νόμισμα τα σύμβολα του δήμου μας, Θάλασσα, κλαδί ελιάς, το δελφίνι έξω από το νερό, και ...φυσικά προς τιμήν της η Αντωνία Σκαράκη είπε οτι αν ήξερε οτι η περιοχή ήταν γνωστή και για το κρασί της θα έβαζε και ένα κλίμα....
Το έχω πει οτι στην δουλειά της είναι αξεπέραστη...  όμως έχω τις ενστάσεις μου...
Δελφίνι δεν μας προκύπτει από κανένα νόμισμα της περιοχής, απλά ένα λάθος κάποτε μας έδωσε αυτό το σύμβολο (νόμισμα της Κισάμου δεν έχει βρεθεί ακόμα, μάλλον δεν ήταν ποτέ πόλη ή αν ήταν θα είχε άλλο όνομα, πχ Ελαία). 
Νόμισμα Φαλασάρνων με την τρίαινα που σημαίνει λιμάνι ναυτική πόλη! 







Νόμισμα Πολυρρήνιας ο ταύρος και η λόγχη που σημαίνει στρατιωτική πόλη με δύναμη





Ακόμα και από την αρχαία Κωρυκός, μια άγνωστη -γνωστή πόλη του Ακρωτηρίου είχε νόμισμα τον Ασκληπιό από την μια και ένα φίδι από την άλλη



Η αλήθεια είναι οτι όπως και να λεγόμασταν τότε νόμισμα με τα αρχικά ΚΙSΜ (KISSAMOS)  δεν έχει βρεθεί... ή ήταν τόσο λίγα που χάθηκαν μέσα στον χρόνο, εν αντιθέσει με νομίσματα των δυο άλλων περιοχών που βρίσκονται παντού!! Πάντως τώρα αποκτήσαμε και είναι αντιπροσωπευτικό.
Βέβαια αν κάποιος ήθελε να βρει τα αντιπροσωπευτικά σύμβολα της περιοχής μας δεν θα ξέφευγε από αυτά που βρήκε η Αντωνία συν βέβαια το κρασί που μας έκανε γνωστούς στα πέρατα του κόσμου. Οι Ρωμαίοι άλλωστε το έλεγαν παντού.
Μια καλή δουλειά που πιστεύω να συνεχιστεί και να μην μείνει σαν ιδέα ..όπως όλα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: