Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ;

Χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που διοργανώθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, στο Ηράκλειο, για τις προοπτικές-δυνατότητες ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού σε θαλάσσιες περιοχές του νησιού μας. 
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος τόνισε οτι ο Δήμος Κισάμου είναι απόλυτα θετικός στην κατασκευή ενός καταδυτικού πάρκου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Δήμου και για το λόγο αυτό θα επιδιώξουμε κάθε αναγκαία συνεργασία με φορείς και επιστημονικά ιδρύματα ώστε αυτό να μπορέσει να γίνει πράξη.
Φυσικά όλοι χαιρετίζουν την ενέργεια αυτή και όλοι περιμένουν κάποτε να ξετελέψει αυτή η ιδέα και να πάρει "σάρκα και οστά".
Απλά να θυμίσω οτι κάθε τετραετία η περιφέρεια ακουμπάει το θέμα δίχως να κάνει τίποτα, μάλιστα αν ενθυμούμαι καλώς από το 2009  όταν ήταν αντινομάρχης ο κ. Κουκιανάκης εκπονούσαν μελέτες....μάλιστα με χαμόγελα τότε των τριών δημάρχων της περιοχής που κάθε ένας ήθελε και από ένα καταδυτικό πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: