Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Την καθαριότητα του Μπάλου τελικά μετά από διαγωνισμό πήρε εταιρία καθαριότητας από τα Χανιά, με 38.000 Ε για 6 μήνες. Φυσικά όπως έμαθα και εδώ υπάρχουν λίγες πιθανότητες να περάσει από την περιφέρεια, γιατί πάλι δεν ψήφισε η αντιπολίτευση μιας και θεωρεί τους 6 μήνες πολλούς.
Πάντως όπως και να το κάνουμε ..πρέπει να ξεκινήσουν να καθαρίζονται οι περιοχές αυτές μιας και το καλοκαίρι μπήκε...ήδη στον Μπάλο καθημερινά μαζεύονται πάνω από 500 άτομα και η καθαριότητα είναι πλέον στο φιλότιμο των επισκεπτών και των αυθαιρέτων ιδιοκτητών.
Τα ίδια πρέπει να γίνουν και για το Ελαφονήσι, που και εκεί αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, επειδή έχει κλείσει ο πόρος προς την πλευρά της Κισάμου, και άμα δεν ανοίξει γρήγορα θα βουρκιάσει. Το θέμα βέβαια είναι πως θ ανοίξει; Γιατί πάντα άνοιγε με τον καιρό..αλλά αμα καθυστερήσει ο βοριάς.... οι τουρίστες θα πηγαίνουν στην διπλανό δήμο για κολύμπι, οπότε το μηχάνημα το βλέπω να μπαίνει βράδυ!!! 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι η παραλια έχει παραχωρηθεί στην μονομετοχικη άρα αυτή θα είναι υπεύθυνη λογικά .. Το θέμα με τους διαγωνισμούς ήταν για την υπόλοιπη περιοχή φαντάζομαι.. Δεν γνωρίζω ακριβώς αλλα καλό θα ήταν να ψαχτει το θέμα και να υπάρχει ενημέρωση στους πολίτες της Κισάμου

Ανώνυμος είπε...

Οι αποφάσεις καταπεφτουν κατόπιν αποφάσεων των ελεγκτικων υπηρεσιών εκτος και αν δημοτική αρχή πάρει χαμπάρι οτι υπάρχουν νόμοι και δεν καταθέσει τέτοιες προτάσεις την τελευταία στιγμή. Με την καινούργια αποφαση και όχι με την απ ευθείας ανάθεση ο Δήμος γλίτωσε 15000 € (απο 53000 - 38000) αλλα γιατι να μην γλιτώσει ο Δήμος ακόμα 6000 € όταν κάνει τη σύμβαση απο 6μηνη 5μηνη όπως πρότεινε ο Μυλωνάκης στην οικονομική επιτροπή και γι αυτό δεν ψηφισε . Η Μήπως καθαρίζεται ο Μπαλος και το Νοεμβριο; Πατερακης Γιωργος

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια δεν είναι περίεργο που είχε γίνει απευθειας αναθεση από τον Δήμαρχο, 53.000€ σε ντόποιους ιδιώτες με την αιτιολογία ότι δεν προλαβαίναμε την τουριστική σεζόν? Η αντιπολιτευση δεν ψηφίσε στην οικονομική επιτροπή και δεν ενεκρινε την απευθειας αναθεση ο οικονομικός επίτροπος. Δκαιώνεται πανυγηρικά η αντιπολιτευση με την απόφαση αυτή και με με τις κατά 15.000€ χαμηλότερη προσφορά. Ο δήμαρχος καλό θα ήταν να θυμάται ότι δεν φτάνουν 1-2 υπερτιμημενες απευθείας αναθέσεις δεν ξεπληρώνονται οι πλήστες προεκλογικές του υποσχέσεις!!

Ανώνυμος είπε...

ορισμενοι ξεχνουν πολυ ευκολα και γρηγορα ....αυτο βεβαια ειναι ενσωματομμενο στο DNA μας.
Ξεχνουν τις απευθεια αναθεσεις της Μονομετοχικης ΑΕ στην εποχη τους σε εταιρεια απο το Ακρωτηρι για τον καθαρισμο του Μπαλου και Ελαφονησιου , τωρα θα μου πειτε ηταν εικονικες , αλλα εμεις οι δημοτες τα πληρωνουμε , μαζι με τα προστιμα χιλιαδων ευρω ....εεεεε