Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΜΠΑΛΟΣ 2015

Δημοτικό συμβούλιο χθες και μονοπώλησε ο Μπάλος, με το νέο διαχειριστικό που ετοιμάζει ο δήμος. Φυσικά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων το πιο καίριο ερώτημα δεν τέθηκε από κανένα.... Ουδείς αναρωτήθηκε τι θέλουμε παιδιά για τον Μπάλο.... προστασία ή χρήμα; 
Γιατί και τα δυο δεν γίνονται και φυσικά όποια βεβιασμένη ενέργεια γίνει τώρα, ο μόνος που θα ζημιωθεί θα είναι ο δήμος, αυτό είναι σίγουρο!Κερδισμένοι όλοι οι άλλοι...
Θεωρώ οτι ο καθένας μας έχει να πει κάτι ...αλλά μια διαδικασία που δεν έχει έτοιμο ένα πήρες διαχειριστικό...μάλλον πάει προς ναυάγιο, πριν ακόμα σχεδιαστεί.
Ακόμα και ο Δήμαρχος απόρησε, εγώ το φωνάζω καιρό τώρα ποιος ο λόγος της αποκεντρωμένης διοίκησης να πετάξει τους παράνομους ιδιοκτήτες ενώ έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος, είχε όλο τον καιρό από τον Νοέμβριο ως και τον Μάρτιο, δημιουργώντας θέμα και απορίες. 
Και ενώ φαινομενικά δεν έχει καμιά ανάμειξη ο δήμος στις κατεδαφίσεις .. τώρα καλείται να διασφαλίσει την καλή λειτουργία της λιμνοθάλασσας όταν και οι ως πρότινος δραστηριότητες του Δήμου .....ήταν παράνομες!
Και εδώ έρχεται το ερώτημα ... τι θα γίνει αν δεν νομιμοποιήσει την καντίνα του; Θα την κατεδαφίσει και θα αφήσει 2000 τουρίστες του δρόμου-γιατί τα καραβάκια θα κάνουν την δουλειά τους- έρμαιους....και στην τύχη τους;
Και να κλείσει τον δρόμο για τα αυτοκίνητα, και να φτιάξει παρκινγκ, και να απαγορεύσει την διανυκτέρευση, και, και, και... αλλά μήπως όλα αυτά μας ήλθαν πολύ απότομα και μάλλον δεν ήμασταν και πολύ έτοιμοι να τ' αντιμετωπίσουμε;
Δυσκολίες ..όμως το θέμα έχει ανοίξει και κατά την γνώμη μου καλώς και αν καταλάβουμε οτι είναι σοβαρό, πολύ πολύπλοκο, ιδιαίτερα επικίνδυνο και οτι χρειάζεται χρόνο..,τότε η φετινή χρονιά μάλλον θα είναι μια χρονιά διαβουλεύσεων...και μια συνέχεια όπως την ξέραμε.
Από του χρόνου βλέπουμε....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε αναγαγει τα Δημοτικα συμβουλια σε κουβεντα καφενειου που ο καθενας εχει μια ΙΔΕΑ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ φτιαχνουμε μια εκθεση ιδεων. Παντα δε τις ωραιοτερες ιδεες τις εχει η πλειοψηφία!!!

Κατατείθετε προς ψηφιση μία δεσμη μέτρων. κάτι που νομιζουμε ότι είναι σχεδιο!!!
"αν δεν επιτυχει η εφαρμογή του" θα δουμε τι θα κανουμε...
Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορείς να πάιζεις με 1000 επισκεπτες την ημέρα οι οποίοι μπορεί σε λιγοτερο από μια τουριστική σεζόν να σε δυσφημίσουν τόσο πολύ ώστε να διαγραφείς από τους τουριστικούς οδηγούς?

Χρειαζεται ολοκληρωμενο διαχειριστικό σχέδιο, που να περιλαμβάνει, την προστασία του περιβαλλόντος, την εκμεταλευση της περιοχής οικονομικά, ανταποδοτικά ωφέλει στην Τοπική κοινότητα Γραμβούσας, ενιαία τουριστική προβολή, να μπεί επιτέλους στο κάδρο και η πόλη της Κισάμου κλπ κλπ

Αυτά όμως μοίαζουν αστρικό ταξίδι για κάποιους και επιδίδονται σε επικοινωνιάκες φωτοβολίδες ... του στιλ θα κλείσω το δρόμο, θα νομιμοποιήσω τις καντίνες, θα προσλάβω φύλακες το βράδυ να φυλάνε ποιον το βράδυ αλήθεια (;), θα φτιάξω parking, θα δόσω το μεταφορικό έργο σε ιδιώτη (ΚΤΕΛ) κλπ

ΥΓ Πολύ μεγαλό-ιδιώτες βρε παιδί μου συνέχεια ... μας τριγυρίζουν και "θέλουμε" με μεγάλη ευκολία να τους παραχωρούμε "ΕΡΓΑ"!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΚΤΕΛ ΤΟ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΕΙ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ...ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΛΛΑ ... ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΕΙ!!!
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΕΛ, ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ... , ή ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ NATURA ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ; ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΑΤΟΜΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!...ΘΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΡΟΣ ΧΑΝΙΑ ΜΕΡΙΑ!!!


ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ...ΗΞΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ