Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Ινστιτούτο  Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων συμμετείχε με επιτυχία στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς πού έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 6-8 Απριλίου 2012 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΤ. Στο περίπτερο του Ινστιτούτου παρουσιάσθηκαν οι δραστηριότητες και τα σημαντικότερα ερευνητικά αποτελέσματα για την ελιά και το ελαιόλαδο (συστήματα διαχείρισης ελαιοκαλλιέργειας, άρδευση, λίπανση, φυτοπροστασία, ποιότητα και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, διαχείριση αποβλήτων, κλπ). Κατά την διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο του Ινστιτούτου επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών (Έλληνες και ξένοι –ΗΠΑ, Κίνα, Καναδάς, Γερμανία- επιχειρηματίες, επιστήμονες, εμπορικοί ακόλουθοι, μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, ελαιοκαλλιεργητές), επιβεβαιώνοντας το ρόλο του ως πόλο αναφοράς για την ελιά και το ελαιόλαδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Δρ. Κ. Χαρτζουλάκης, παραλαμβάνοντας το βραβείο ευχαρίστησε την Οργανωτική Επιτροπή για τη βράβευση του Ινστιτούτου, τονίζοντας ότι το Ινστιτούτο συνέβαλε σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της ελαιοκαλλιέργειας και την βελτίωση της ποιότητάς του ελαιολάδου, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελιά και το ελαιόλαδο σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι ένας πρεσβευτής της Κρήτης και της Ελλάδας στο εξωτερικό. Παράλληλα, συνεχάρει τον ΕΟΣΣ για την πρωτοβουλία του, που έγινε θεσμός, για την βράβευση των πρωτοπόρων του ελαιοκομικού τομέα, που κόντρα στις νοοτροπίες της ελάχιστης προσπάθειας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει σήμερα η ελληνική αγροτική παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: