Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ....


......Όταν ολάκερη η Κρήτη είναι ένας αρχαιολογικός  χώρος
Στις 3/1/2012 ο Λουπάκης Γεώργιος, κάτοικος Μητρόπολης Δήμου Γόρτυνας, βρήκε και παρέδωσε στην ΚΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ακέραιο μαρμάρινο ανδρικό άγαλμα ρωμαϊκών χρόνων (ύψος αγάλματος με τη σύμφυτη βάση 1,20μ). 
Το άγαλμα βρέθηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών ελαφριάς άροσης από τον κ.Λουπάκη Γεώργιο σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας κ.Κοσμίδη Κοσμά. 
Το παραπάνω αγροτεμάχιο βρίσκεται εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας, κοντά στον αρχαίο ιππόδρομο (ΦΕΚ 371/Β/22-7-1987). 
Ο ευρών, Λουπάκης Γεώργιος, καθώς και ο ιδιοκτήτης Κοσμίδης Κοσμάς αιτούνται χορήγησης αμοιβής, λόγω παράδοσης αρχαίου αντικειμένου. 
«Σύμφωνα με το αρ.24, παρ.6β του Ν.3028/2002 "Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δεν καταβάλλεται αμοιβή εάν το αρχαίο ανακαλύπτεται σε οριοθετημένο ή υπό οριοθέτηση αρχαιολογικό χώρο…", όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση που το άγαλμα βρέθηκε εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας. 
Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αποτελεί παράβαση του Νόμου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: