Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY), τη Δευτέρα 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Βραβεύθηκαν περισσότεροι από είκοσι δημιουργοί -συγγραφείς και εικονογράφοι- αλλά και σχολεία, βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικοί και φορείς που προάγουν τη φιλαναγνωσία. Το μεγάλο βραβείο του Κύκλου έλαβε, για τη συνολική προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία, η συγγραφέας Αργυρώ Κοκορέλη.
Οι πενταμελείς κριτικές επιτροπές, μία για κάθε βραβείο, εξέτασαν συνολικά 132 τίτλους του 2011 που υποβλήθηκαν από τους εκδότες τους. «Τα φετινά βραβεία έδειξαν ότι η κρίση στο βιβλίο είναι οικονομική και όχι ποιοτική» σχολίασε ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Βαγγέλης Ηλιόπουλος, πρόεδρος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, «Όλα τα βιβλία -όχι μόνο όσα βραβεύθηκαν- αλλά και όσα βρίσκονται στις βραχείες λίστες είναι εξαιρετικά. Άλλωστε, η αναγκαστική μείωση της παραγωγής έχει κάνει τους εκδότες να έχουν πιο αυστηρά κριτήρια επιλογής. Εμείς ως το ελληνικό τμήμα μιας διεθνούς οργάνωσης αναλαμβάνουμε την ευθύνη να προβάλουμε τα βιβλία που βραβεύτηκαν στο εξωτερικό αναδεικνύοντας την παιδική λογοτεχνία ως πρεσβευτή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού».
Τα βραβεία έλαβαν πολλοί εκδοτικοί οίκοι...και 6 σχολεία..ανάμεσα σε αυτά υπάρχει το καλύτερο δημοτικό της Κισάμουπου έλαβε:
Για το σχολικό-μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας!
Απονεμήθηκε στο «Τα μυστικά του θρανίου» του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου Χανίων.
Πολλά συγχαρητήρια στους δασκάλους και τις δασκάλες και ένα μεγάλο μπράβο στον ακούραστο διευθυντή τον Αντώνη Σπανουδάκη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: