Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ


Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη δράση προχωρεί ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων ο οποίος απευθύνει πρόσκληση για ανοιχτή συζήτηση προς όλους τους φορείς, καλλιεργητές, παραγωγούς, μαθητές, γονείς, δημότες, συλλόγους και όποιους ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν στη δημιουργία της πρώτης τράπεζας σπόρων, την Τρίτη 10 Απριλίου και ώρα 18.30μμ., στον Πύργο, στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου.
«Σε μια εποχή όπου, στη διατροφή μας έχουν διεισδύσει –αν όχι επικρατήσει- φρούτα και λαχανικά από υβριδικούς ή και γενετικά τροποποιημένους σπόρους με διαφορετική διατροφική αξία από τους ντόπιους, όπου η σημασία της καλλιέργειας της γης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όπου ο τόπος μας εξακολουθεί να έχει το προνόμιο του να διασώζει μοναδικές ποικιλίες σπόρων που διατηρούν όλα τα αρώματα, τις γεύσεις και τις ουσίες της γης μας. Η σημασία της διάσωσης των ντόπιων σπόρων αποκτά τεράστια σημασία.
Σας προσκαλούμε λοιπόν σε μια ανοιχτή συζήτηση για να συστήσουμε από κοινού την πρώτη τράπεζα σπόρων στο Δήμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: