Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τραγελαφική κατάσταση στον Δήμο Κισάμου
 Η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί για τις επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι ούτε καν ικανοποιητική για το σύνολο της χώρας. Προσωπικά άμεση εικόνα για όλη την Ελλάδα, δεν έχω αλλά για την Κρήτη η κατάσταση μου μοιάζει μπερδεμένη. Ειδικά για την ιδιαίτερη μου πατρίδα την Κίσαμο είναι κωμικοτραγελαφική.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε προσκαλέσαμε, κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας, όσους βλέπαμε να ενδιαφέρονται για τον θρόνο του δημάρχου να κουβεντιάσουμε, για το πώς θα μπορούσαμε να εκλέξουμε, από τον λαό και όχι από τα κόμματα, έναν άνθρωπο που θα στηρίζαμε όλοι, όσοι πονούμε αυτόν τον τόπο και θέλουμε το καλό του. Μήπως μπορέσει χωρίς κομματικές αντιπαραθέσεις και προσωπικά συμφέροντα να κάμει το καλύτερο δυνατόν.
Στην δια του τύπου δημόσια εκείνη πρόσκληση χρησιμοποίησα την έκφραση «..ένα διαφαινόμενο ανταγωνισμό για την συγκρότηση των συνδυασμών…» και με το επιχείρημα ότι προσέβαλα την δημοκρατική συνείδηση και εντιμότητα του λαού και με το πρόσχημα ότι η πρόταση μου είναι αντιδημοκρατική και άλλα υστερόβουλα και αστεία επιχειρήματα, οι δέκα που υπέγραψαν την αρχική πρόσκληση, πιεζόμενοι κατά τρόπο απαράδεκτο, αποσύρθηκαν οι περισσότεροι και με άφησαν σχεδόν μόνο να παλεύω μια ιδέα που αν την είχαν σεβαστεί, πολλά τραγελαφικά θα είχαν αποφευχθεί.
Δεν θα είχαμε τις οικογενειακές φιλονικίες και συγγενικές αντιπαραθέσεις αλλά κοινωνική ηρεμία. Δεν θα συνέβαιναν αυτά τα απαράδεκτα που σήμερα γίνονται…Το  τι γίνεται δεν λέγεται ούτε γράφεται.
Ακούγονται πολλά, πάρα πολλά. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον…..
Πιέζονται συνειδήσεις με πολλούς τρόπους…..Ο κόσμος βοά και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθούν λεπτομέρειες.
Βλέπουμε ανθρώπους που μας υπόσχονταν ότι θα είναι οι τελευταίοι που θα μας εγκατέλειπαν και όμως μας εγκατέλειψαν…….
Βλέπουμε ανθρώπους να αθετούν υποσχέσεις και συμφωνίες…..
Βλέπουμε ανθρώπους να συμπεριφέρονται  σαν τρωκτικά….
Βλέπουμε ανθρώπους να πέφτουνε από ψηλά, χαμηλά….
Βλέπουμε δημοσιεύματα ενυπόγραφα να μην λένε την καθαρή αλήθεια…..
Βλέπουμε ανθρώπους αδιάντροπους να επιχειρούν να μας παγιδεύσουν με τις ενέργειες τους. Να το πω αλαζονεία, να πω ότι δεν έχουν το στοιχειώδες μυαλό να διακρίνουν το χάος που μας χωρίζει, τι να πω;
Που πήγαν οι ευαίσθητοι, έντιμοι δημοκράτες πού έκαναν τα πάνω κάτω, διότι έγραφα για «…διαφαινόμενο ανταγωνισμό…»
Προσωπικά σας ευχαριστώ για τις προτάσεις συνεργασίας και τα πολύ κολακευτικά σας λόγια. Πρέπει να σας δηλώσω όμως ότι, την συνείδηση μου δεν θα την πουλήσω και δεν θα συνεργαστώ με εκείνους που πολέμησαν μία καλή ιδέα.
Αν θα συνεργαστώ με κάποιον, αυτός θα είναι ένας που θα συμφωνήσει με μία υπερκομματική συνεργασία και θα αποδεχθεί κάποιους όρους. Κάποιος που δεν μας φέρθηκε περιφρονητικά η υστερόβουλα, αλλά προσήλθε στον διάλογο μας αξιοπρεπώς και μας δήλωσε ότι δεν βλέπει επίκαιρη την ιδέα μας και για τον λόγο αυτό θα κάνει δικό του συνδυασμό…..
Αυτά για σήμερα….
Κίσαμος, 09 Οκτωβρίου 2010
Δρ. Σπύρος Καστανάκης
Χειρουργός, υποστράτηγος ε.α.
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: