Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΤΙΚΑ

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η εξάπλωση στο νομό Χανίων του κόκκινου σκαθαριού, το οποίο ξεραίνει τα φοινικόδεντρα. Το καταστροφικό έντομο μετά τον Πλατανιά -όπου πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2009- σήμερα έχει φτάσει ανατολικά έως την πόλη των Χανίων και δυτικά έως και τον Ταυρωνίτη.
Στον Ταυρωνίτη το κόκκινο σκαθάρι έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες καταστροφές ξεραίνοντας δεκάδες φοινικόδεντρα στην παραλιακή ζώνη. Το σκαθάρι έχει μάλιστα προσβάλλει και τις συστάδες με 50 περίπου φοίνικες που υπάρχουν μέσα στο κάμπινγκ της περιοχής.
Οι κάτοικοι του Ταυρωνίτη απηύθυναν έκκληση στους αρμόδιους φορείς να δείξουν ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του εντόμου, ενώ από την πλευρά του το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Γεωργίας ενημερώθηκε από τη Ν.Τ. για το πρόβλημα και αύριο θα κάνει αυτοψία στην περιοχή.
ΠΗΓΗ
Τρόπος αντιμετώπισης και σωτήρια των φοινικόδεντρων εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: